Connect with us

technokrata

Egyre több gyermek rendelkezik mobiltelefonnal

Kütyük

Egyre több gyermek rendelkezik mobiltelefonnal

Egy a mobileYouth piackutató cég által a napokban nyilvánosságra hozott tanulmány rávilágít arra, hogy a gyerekek és fiatalkorúak körében egyre több a mobiltelefon.

Az Egyesült Királyságban készített felmérésből kiderül, hogy a szigetországban jelenleg mintegy 400 ezer 10 évnél fiatalabb gyermek rendelkezik mobiltelefonnal. Összehasonlításképp, 2000-ben még kevesebb mint 80 ezer 10 évnél fiatalabb gyerek tudhatott magáénak egy-egy mobiltelefont, az előrejelzések pedig arról szólnak, hogy ebben a korosztályban az idei év végén már több mint félmillió gyermek hord majd a zsebében, vagy a nyakában mobil készüléket.

Josh Dhaliwal, a tanulmány egyik készítője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a szülők elsősorban azért vesznek mobiltelefont gyermekeiknek, mert ily módon nagyobb biztonságban érzik őket, hiszen bármikor küldhetnek üzenetet egymásnak, illetve beszélhetnek egymással. Dhaliwal egyébként felhívja a figyelmet azon aggodalmakra, melyek szerint a mobil készülékek káros sugárzása a gyermekek körében fokozottan nagyobb egészségügyi veszélyt jelent.

Szakértők szerint az Egyesült Királyság közel sem az egyetlen olyan ország, melyben a gyermekek nagy számban rendelkeznek mobiltelefonokkal, ugyanis a közelmúltban készített felmérésekből kiderül, hogy többek közt Japánban, illetve a skandináv országokban is hasonló a helyzet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák