Connect with us

technokrata

Új technikák a spamszűrésben

Kütyük

Új technikák a spamszűrésben

E-mail Filter 4.7 a SurfControltól: rejtett HTML-kódok kiszűrése, S*P*A*M szótár és új szabályok a még hatékonyabb szűrés érdekében.

A SurfControl újabb funkciókkal felvértezve dobta piacra az E-mail Filter 4.7 számú verzióját. Az új verzió fejlesztésének homlokterében a spamszűrés hatékonyságának fokozása állt, lépést tartva a spamek járványszerű terjedésével. A SurfControl tapasztalatai is megerősítik azt a tényt, hogy a vállalati e-mail címekre érkező üzenetek fele kéretlen, kereskedelmi levél (SPAM). ˝Célunk, hogy a SurfControl E-mail Filter innovatív technológiájának köszönhetően egy lépéssel a spamerek előtt járjunk.˝ – mondta Paris Trudeau, a SurfControl termékmenedzsere.

Az E-mail Filter 4.7 legfontosabb újítása a rejtett HTML kódok kiszűrése. A spamerek különböző HTML trükkökkel – elrejtve valódi kilétüket – könnyedén gyűjthetnek be e-mail címeket, valamint szavak, kifejezések eltorzításával megnehezíthetik kéretlen leveleik kiszűrését. A legújabb HTML-alapú spamek hagyományos szöveget gyakran nem is tartalmaznak, csupán betűket ábrázoló képeket alkalmaznak, így téve még bonyolultabbá a szűrést. A SurfControl tapasztalatai szerint a hagyományos szűrőkön átjutó spamek 95%-a ilyen HTML-alapú üzenet, melyeknek a felismerése ezentúl jóval hatékonyabb lesz.

Emellett az új verzió tartalmaz egy olyan szótárat is, amely a spamerek egyik legfőbb és legegyszerűbb fegyverét hivatott hatástalanítani; az E-mail Filter 4.7 felismeri a nyelvtanilag hibásan írt szavakat, kifejezéseket is, például F_R_E_E vagy V1AGRA. A SPAM elleni elszánt küzdelem jegyében kibővültek továbbá a szűrési szabályok is, amelyek jelentősen megkönnyítik a rendszeradminisztrátorok feladatát.

˝Nem véletlen, hogy a SurfControl egyedülálló, 387%-os növekedést tudott elérni 2001 és 2002 között az e-mail szűrés piacán, hiszen kifinomult technológiájával az egyik legmegbízhatóbb SPAM- és tartalomszűrési megoldást jelenti a világ vállalatai számára.˝ – mondta Nemes Dániel, a SurfControl hazai képviselője, a Filtermax stratégiai igazgatója. Mesterséges intelligens algoritmusok, több rétegű antispam és anti-vírus technológia, széleskörű jelentéskészítési és elemzési lehetőségek, valamint egyszerűen kezelhető felület segítségével biztosítja a szervezet belső információinak biztonságát, megelőzi a vírusfertőzések elterjedését valamint növeli a munkatársak és a hálózat hatékonyságát.

A SurfControl magyarországi képviselője a Filtermax.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle