Connect with us

technokrata

A Samsung Electronics bemutatta az M400 multifunkciós mobilterminált

Kütyük

A Samsung Electronics bemutatta az M400 multifunkciós mobilterminált

Ez az eszköz a digitális konvergencia klasszikus példája, mely a mobiltelefon funkciókat a TV, fényképezőgép, videokamera és más eszközök szolgáltatásaival egyesíti.

A termék a Pocket PC 2002 Phone Edition operációs rendszer Hangul verzióját használja, melyet a Samsung és Microsoft közösen fejlesztett ki.

Teljes mértékben kompatibilis a Microsoft Office termékekkel, és a ˝zsebiroda˝ funkciók teljes skáláját – MSN hozzáférést, illetve a Word, az Excel és a naptár használatát – biztosítja. A mobil iroda és multimédia szórakoztató környezetek egyetlen megoldásba kerültek. A termék 3,5 hüvelykes kijelzővel és 128 MB memóriával kerül forgalomba, mely 512 MB-ig bővíthető.

A Samsung Electronics stratégiai fontosságú új generációs termékvonalat épít ki
A cég az idén 6-7 új terméket mutat be az Egyesült Államokban és Európában, így a Multimédia Intelligens Terminálok (MIT) piacának kialakulása során magához ragadja a vezető szerepet. A termékek többféle – Microsoft Palm, Symbian és Linux – operációs rendszerrel érhetők el a különböző felhasználói környezetek igényeinek lefedéséhez. A Samsung termékek központul szolgálnak az elektronikus eszközökhöz a mindenütt jelenlévő számítástechnika korszakában.

A Samsung Electronics vezető szerepet játszott abban, hogy a mobiltelefon luxuscikké váljon. A cég most olyan termékvonalat nyit meg, mely a mobil funkciókat eddig példátlan szintre emeli.
A nemrégiben kifejlesztett MITs M400 mobiltelefonként, televízióként, számítógépként, digitális fényképezőgépként, videokameraként, útikalauzként, MP3 lejátszóként és rádió adó-vevőként használható. Ez a kézi eszköz a digitális konvergencia klasszikus példája. Az operációs rendszer a Pocket PC 2002 Phone Edition operációs rendszer Hangul (koreai írást használó) verziója. Ez a Samsung Electronics és Microsoft által közösen fejlesztett verzió könnyen használható koreai írást kezelő felületet kínál a multimédia alkalmazásokhoz.

A MITs M400 operációs rendszere tartalmazza a Microsoft Word, Excel és naptárkezelő programokat. A felhasználók bármikor és bárhol elkészíthetik dokumentumaikat, és szabadon megoszthatják adataikat a személyi számítógépeken futó hagyományos Microsoft Office termékekkel. Közvetlen MSN hozzáférés is elérhető a termékből. Egyéb programok is telepíthetők a Yonhap News hozzáférés, biztonságos on-line kereskedés, biztosítási irányelvek tervezése vagy céges Internet funkciók megvalósításához, így a felhasználó teljes mobil iroda környezethez jut.

Az MITs M400 beépített 300.000 képpontos digitális fényképezőgéppel/videokamerával rendelkezik, mely 270 fokos szögtartományon belül elforgatható a fényképek és videofilmek elkészítéséhez, melyek eltárolhatók és később lejátszhatók. A termék legfeljebb 128 MB beépített memóriával kerül forgalomba, mely egy csatlakozón keresztül 512 MB-ra bővíthető.

A beépített TV tunerrel a hagyományos TV csatornák (Koreában a KBS, MBC, SBS és EBS) ingyenesen érhetők el, és a TV képekről felvétel készíthető. A 3,5 hüvelykes TFT-LCD képernyő beállítható vízszintes vagy függőleges működéshez is. A Windows Media Player a video- és MP3 fájlokat a számítógépeken megszokott módon játssza le, így a szórakoztatási lehetőségek teljes tárházát kínálja.

A vezeték nélküli infravörös (IrDA) kapcsolaton keresztül adatok vihetők át más terminálokra. A Push to Talk nyomógomb használatával az eszköz rádió adó-vevőként használható, mely különösen hasznos nagy eseményeken. Az opcionális navigációs rendszer az autóvezetőknek nyújthat segítséget a hangfelismerés, hangszolgáltatás és 3D képek segítségével.

A világ MIT piaca, mely az intelligens telefonokat és PDA-kat is magában foglalja, ez évben várhatóan 15 millió eszköz értékesítését teszi lehetővé. Az első negyedévben megjelent IDC adatok szerint a Samsung Electronics 5,1 százalékkal részesedett a multifunkciós terminálok világpiacából, ezzel a negyedik helyen áll a gyártók között. Ezen a piacon robbanásszerű növekedés és hatalmas verseny várható, és nem csak a Nokia, Motorola és más telefongyártók, hanem Microsofthoz hasonló szoftvergyártók és PDA gyártók – például Palm és Handspring- között is.

A Samsung Electronics első MIT készülékét 2001. második felében mutatta be az Egyesült Államokban. 2002. szeptemberében a cég megjelentette MIT M330 készülékét, elsőként a hazai piacon.

Samsung MIT modellek exportja folyamatosan növekszik. Ez év májusában a SAMSUNG megkezdte az SPH-i700 készülék szállítását a Verizon cégnek, az Egyesült Államok legnagyobb szolgáltatójának, és júliusban indítja az SPH-i500 készülékek szállítását a Sprint szolgáltatónak.

A egyesült államokbeli és koreai jelenlétre támaszkodva a Samsung Electronics az európai piacot is megcélozza. A cég ebben az évben 6-7 MIT modell bemutatását tervezi világszerte. A Samsung az MIT készülékeket stratégiai fontosságú következő generációs termékeknek tartja. Ennek megfelelően a cég további új modelleket fejleszt ki, melyek különböző operációs rendszerekkel (Microsoft, Palm, Symbian, Linux) elégítik ki a különböző piacok és felhasználók igényeit.

A Samsung Electronics Telecommunications üzletágának vezetője, Ki Tae Lee szerint ˝A Samsung MIT termékek központul szolgálnak az elektronikus eszközökhöz a mindenütt jelenlévő számítástechnika korszakában. Külföldi és hazai MIT eladásaink várhatóan megugranak az elkövetkező időszakban˝.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek