Connect with us

technokrata

A Nokia WCDMA 3G gerinchálózatot szállít a svájci sunrise szolgáltató számára

Kütyük

A Nokia WCDMA 3G gerinchálózatot szállít a svájci sunrise szolgáltató számára

A Nokia a svájci sunrise szolgáltató WCDMA 3G gerinchálózatának szállításáról szóló megállapodást írt alá.

A szállítások már elkezdődtek: a Nokia a sunrise országos WCDMA hálózatának zökkenőmentes kiépítése érdekében telepítette a 3G gerinchálózati berendezéseket. A hálózat a tervek szerint 2004 végén kezdi meg működését.

A Nokia WCDMA 3G gerinchálózati megoldásának köszönhetően a sunrise ügyfelei fejlett multimédiás mobilszolgáltatásokkal gazdagodhatnak, például a multimédiás üzenetküldés és az élő video-streaming előnyeit élvezhetik majd.

A hálózat hatékony beindítása érdekében a hálózati berendezéseken túl a Nokia projektirányítást, telepítést és integrálást, valamint a hálózat versenyképességét megőrző sokoldalú ügyfélszolgálatot, így képzést, szoftverkarbantartást és sürgősségi szolgáltatásokat is biztosít. A 2G és 3G hálózat és a mobilszolgáltatások közös irányítása érdekében a berendezéseket a már létező Nokia NetAct üzemeltetés-támogató rendszerbe integrálják.

˝Örömmel dolgozunk együtt a Nokiával. A Nokia 3G megoldása meggyőződésünk szerint műszakilag elsőrangú szolgáltatást biztosít, és megfelel azon igényünknek, hogy a 3G szolgáltatásokat költséghatékony és hatásos hálózatkiépítést követően kínálhassuk ügyfeleink számára. A svájci piacon újító szellemű szolgáltatóként számon tartott sunrise elkötelezett amellett, hogy ügyfelei számára kiváló minőségű, izgalmas és felhasználóbarát 3G szolgáltatásokat kínáljon. A Nokia biztosított minket támogatásáról e cél elérése érdekében˝ – mondta Bo Chamberlain, a sunrise műszaki vezérigazgatója.

˝Egy olyan újító szellemű szolgáltató, mint a sunrise számára a Nokia 3G megoldásának alkalmazása egyet jelent a svájci fejlett mobilszolgáltatási piac vezetésével. A WCDMA az egyetlen valóban szélessávú vezeték nélküli szabvány, és egyben a leggazdaságosabb, leghatékonyabb, valamint a messze a legnagyobb felhasználói bázissal, jelenléttel és barangolási lehetőséggel rendelkező hálózati megoldás˝ – mondta Daniel Clauss, a Nokia Switzerland értékesítési vezetője.

A sunrise márkanév mögött a TDC Group AS tagja, a TDC Switzerland AG áll. A svájci távközlési piac liberalizációja után a sunrise volt az első magánszolgáltató, amely megkezdte működését az országban. A vállalat Svájcban 1,17 millió mobilhálózati előfizetővel rendelkezik. A társaság sunrise márkaneve egyet jelent az innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal, ideértve számos GPRS és MMS alkalmazást is. A sunrise emellett vezetékes szélessávú és Internet szolgáltatásokat is kínál. A vállalat a TDC Group 100 százalékos tulajdonában áll.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle