Connect with us

technokrata

Google: híreket, de azonnal!

Kütyük

Google: híreket, de azonnal!

Új szolgáltatást indított a Google, mely a külföldi hírforrások figyelését most egy igen praktikus szolgáltatással egészíti ki.

Tesztelési fázisába léptette a Google azt az új szolgáltatását, melyre feljelentkezve rendszeres időközönként értesítést kaphatunk e-mailen keresztül a nagyvilág eseményeiből. A News Alerts névre keresztelt (béta) funkciót a keresőmotorjáról elhíresült cég szerda óta kínálja az internetezőknek – ennek révén a felhasználó saját szájíze szerinti bontásban (például sport, gyógyászat vagy politika) kaphat híreket.

Mindez a Google hírkereső szolgáltatására alapul, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több mint 4500 kiadó hírei között válogassanak. Nemrég ez az úgynevezett Advanced News Search váltotta fel a tavaly ősszel bemutatkozott Google News-t. Maga a szolgáltatás egyre közkedveltebbé válik: a Nielsen/Netratings piackutató cég felmérése szerint júniusban a Google csak ezen szolgáltatását 2,5 millió egyéni látogató vette igénybe.

Nem különösebben nehéz használatban venni a Google News Alerts-ét: mindössze azt kell megadni, milyen gyakran szeretnénk e-mailt kapni, milyen kulcsszó (kulcsszavak) szerepeljenek az adott hír(ek)ben; ezen felül pedig már csak az e-mail címünket igényli a szolgáltatás. A megadható kulcsszavak e-mailenkénti limitje 50 darab.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle