Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új hibrid telefont fejleszt a Motorola és az NEC

Kütyük

Új hibrid telefont fejleszt a Motorola és az NEC

Az amerikai székhelyű Motorola a japán NEC amerikai részlegének munkatársaival karöltve egy olyan IP (Internet Protocoll) alapú irodai telefon kifejlesztésén dolgozik, mely Wi-Fi hálózatokban éppúgy használható, mint hagyományos mobiltelefonos környezetekben.

A vadonatúj készülék az irodákban vezeték nélküli Wi-Fi hálózatokon keresztül bonyolítja majd le a hívásokat, még pedig nem a hagyományos telefonos hálózat, hanem az internet segítségével. Amint a készülék kikerül a Wi-Fi központ mintegy 90 méteres hatósugarából, automatikusan mobiltelefon üzemmódra vált, és hasonló hang- és adatszolgáltatásokat nyújt, mint az irodai üzemmódban, igaz jelentősen alacsonyabb adatátviteli sebesség mellett.

A Motorola és az NEC képviselői elmondták, hogy a jelenleg még fejlesztés alatt álló hibrid készülék várhatóan valamikor a jövő év végén kerül majd kereskedelmi forgalomba, vagyis nagyjából akkor, amikor egy a Motorola, az Avaya és Proxim cégek által közösen fejlesztett hasonló eszköz is meg fog jelenni a piacon.

A Motorola munkatársai utaltak arra, hogy az újfajta hibrid telefon három különböző technológia előnyeit egyesíti magában, melyek név szerint nem mások, mint a VoIP (Voice over Internet Protocol), a Wi-Fi, valamint a mobiltelefon. Bo Pyskir, a Motorola üzletfejlesztési részlegének az igazgatója szerint az ilyen nagy tudású, széles szolgáltatási körű új telekommunikációs eszközök vállalati szinten rendkívül nagy sikerre számíthatnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés