Connect with us

technokrata

Egyre népszerűbbek a videók készítésére alkalmas mobilok

Kütyük

Egyre népszerűbbek a videók készítésére alkalmas mobilok

Az állóképek készítésére alkalmas, integrált digitális fényképezőgépekkel felvértezett mobiltelefonokat követően egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nem csak álló-, hanem immár mozgóképek készítésére is képes mobil készülékek.

Egy a Korea Times című dél-koreai napilapban a napokban megjelent cikk szerint a technológiailag rendkívül fejlett ázsiai országban az idei év végére mintegy 11 százalékos részesedést szereznek maguknak a videós mobilok, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy a dél-koreai mobiltelefonok közül ekkor már minden második készülék digitális fényképezőgéppel fog rendelkezni.

Természetesen a gyártók is tisztában vannak azzal, hogy a mozgóképek rögzítésére is alkalmas mobiltelefonok egyre népszerűbbek a vásárlók körében, éppen ezért folyamatosan újabbnál újabb modellekkel bombázzák a piacot. Jó példa erre a Samsung Electronics, mely vállalat a közeljövőben egy olyan új mobiltelefont fog megjelentetni, mely nem kevesebb mint 96 MB-os beépített memóriája révén akár egyórányi videofelvételt is képes rögzíteni. A Samsung jelenleg legkelendőbb videós mobiltelefonja az SCH-V310, illetve az SCH-V330, melyek közül az utóbbi modell 300 ezer pixeles felbontással rendelkezik, és 11 képkocka/másodperces sebesség mellett maximum húszpercnyi mozgóképet képes rögzíteni.

A Korea Times értesülései szerint a Samsung példáját követve hamarosan az LG, valamint a Pantech & Curitel is piacra fog dobni közel 100 MB memóriájú, videók rögzítésére is alkalmas új mobiltelefonokat, melyek érdekessége a nagy, egész pontosan 1 megapixeles felbontás lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle