Connect with us

technokrata

Az Intel optimalizációs készleteket szállít mobilokhoz és PDA-khoz

Kütyük

Az Intel optimalizációs készleteket szállít mobilokhoz és PDA-khoz

Az Intel új optimalizációs készleteket jelentett be, amelyekkel a vezeték nélküli alkalmazások fejlesztői maximálisra növelhetik az Intel XScale technológiára épülő mobiltelefonokon és PDA-kon futó szoftvereik teljesítményét, ugyanakkor minimalizálhatják áramfogyasztásukat.

A szoftvergyártók korai próbái során a teljesítménynövekedés úgy 50 százaléktól az egyik gyártó ujjlenyomat-felismerő alkalmazása esetén 20-szoros javulásig terjedt. Más cégek – például egy videokonferenciaszoftver-gyártó – pedig 25 százalékos növekedést észleltek az akkumulátoros használati időben.

˝E készletek célja roppant egyszerű: lehetővé tenni az iparág számára, hogy a mobiltelefonokat és PDA-kat a lehető legizgalmasabbá tegyék˝ – jelentette ki Tony Sica, az Intel Wireless Communications and Computing csoportjának alelnöke és csoportmarketing-igazgatója. ˝A fejlett adathálózatok egyedi lehetőségeket kínálnak a szoftverfejlesztő közösség számára, hogy a kreativitást és az innovációt elhozzák ebbe az új, érdekes szegmensbe is. Az új optimalizációs készletek és az Intel XScale technológiára épülő processzorok kombinációjával biztosíthatjuk a szükséges teljesítményt ahhoz, hogy meggyőző alkalmazások és szolgáltatások készülhessenek ezekben a szegmensekben is.˝

A készletek egy Intel PXA255 processzorra épülő Pocket PC PDA-t tartalmaznak az alkalmazások letöltéséhez és teszteléséhez, valamint különféle szoftvereszközöket és egy támogatási CD-t az alkalmazások finomhangolásához. Az Intel-eszközök között megtalálható az Intel VTune teljesítményelemző szoftver, valamint az Intel C++ Compiler for Microsoft eMbedded Visual C++. A támogatási CD-t optimalizációs dokumentáció, szoftverfejlesztő készletek és mintakód található, valamint hivatkozások az Intel optimalizációs erőforrásaira.

A jövőbeni készletek az Intel XScale technológiára épülő legfrissebb processzorokra épülő további kézi és vezeték nélküli eszközökkel, valamint új operációs rendszerek (Microsoft Smartphone, Linux és Palm OS) támogatásával fognak bővülni.

A készletek az Intel technológiára épülő vezeték nélküli alkalmazások továbbfejlesztésére szolgáló tevékenységsorozatának legutolsó tagjai. Az Intel számos optimalizációs labort nyitott az egész világon, hogy a fejlesztőket műszaki eszközökkel, fejlesztési támogatásokkal és mérnöki erőforrásokkal segítse. Az Intel laborjai az arizonai Chandlerben, a svédországi Stockholmban és a brazilíai Sao Paulóban találhatók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle