Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung bejelentette a világ leggyorsabb mobil processzorát

Kütyük

A Samsung bejelentette a világ leggyorsabb mobil processzorát

A Samsung Electronics bejelentette S3C2440 kódjelű termékét – a világ leggyorsabb mobil processzorát -, mely 533 MHz-es órajellel működik.

Az új mobil CPU a mobil kézi eszközökre, például PDA-kra és intelligens telefonokra készült új szolgáltatások, funkciók és multimédia tartalom elterjedésének hajtóereje lehet.

˝A mobil alkalmazások egyre növekvő népszerűsége növeli az igényt a nagy teljesítményű és kis fogyasztású mobil processzorok iránt˝ – mondta Yun-Tae Lee, a Samsung Electronics SOC kutatási és fejlesztési központ mobil eszközök fejlesztéséért felelős csoportjának alelnöke. ˝A Samsung a legújabb 533 MHz-es processzort egyedülálló, nagy sebességet és kis fogyasztást biztosító tervezési technológiájával fejlesztette, egy olyan optimalizált energiagazdálkodási módszertannal összhangban, mely nagy teljesítményt biztosít minimális energiaigény mellett.˝

Az S3C2440 olyan értéknövelt végfelhasználói szolgáltatások kiépítését teszi lehetővé, mint a kamerakezelő felület, TFT és STN LCD megjelenítők támogatása, SD/MMC/SD bemenetek és kimenetek, USB gazda és eszköz, valamint érintőképernyős felhasználói felület. A gyakori rendszerperifériák átfogó megvalósításával az S3C2440 csökkenti a rendszerek teljes költségét, és szükségtelenné teszi a további összetevők konfigurálását.

Az S3C2440 CPU támogatja a főbb operációs rendszereket, többek között a Microsoft Windows CE-t, Palm OS-t, Symbiant és Linuxot. Az eszköz a beépített NAND flash rendszertöltő előnyeit is kihasználja, így a nagy sűrűségű NAND flash memóriák további támogatólapka beépítése nélkül is használhatók.

Az S3C2440 alapja az ARM920T mag, egy nagy teljesítményű és kis méretű 16/32 bites RISC mikroprocesszor, melynek működési feszültsége alacsony, mindössze 1,3 V. A CPU 0,13 mikronos szabványos CMOS elemekkel, és egy AMBA (Advanced Microcontroller Bus Architecture – fejlett mikrokontroller-adatbusz architektúra) technológiát használó memóriafordítóval került fejlesztésre.

Egy nemrégiben megjelent Gartner Dataquest előrejelzés szerint a világ alkalmazás/multimédia processzorpiaca 2003-ra eléri a 25 millió eszközt, 2007-re pedig ez az érték várhatóan 170 millióra nő. A Samsung nagy sebességű és kis fogyasztású mobil S3C2440 CPU mintái 533 MHz, 400 MHz és 300 MHz órajelű verziókban állnak rendelkezésre, és tömeggyártásuk 2003. negyedik negyedévében kezdődik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés