Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefon piaci helyzetjelentés

Kütyük

Mobiltelefon piaci helyzetjelentés

A mobiltelefonok világpiaca az idei esztendő második negyedévében újfent növekedett, ami annak a jele, hogy továbbra is egyre nagyobb igény mutatkozik ezen telekommunikációs eszközök iránt.

Az IDC piackutató cég egy a napokban nyilvánosságra hozott jelentéséből fény derül arra, hogy 2003 második negyedévében mintegy 19,2 százalékkal több mobiltelefont adtak el, mint 2002 hasonló időszakában, ami egyben 6,7 százalékos növekedést jelent 2003 első negyedévéhez képest.

A jelentés kitér arra, hogy a második negyedévben világszerte 118,3 millió darab mobil készülék talált gazdára, valamint arra, hogy a piacvezető Nokiát egyetlen konkurens vállalat sem képes megszorítani. Ezenkívül említésre méltó, hogy a Sony Ericsson japán-svéd vegyesvállalatnak sikerült újra beverekednie magát a mobiltelefon gyártók ötös toplistájára, ezzel kiütve onnan az utóbbi idők egy legdinamikusabban fejlődő vállalatát, a dél-koreai székhelyű LG Electronics-et.

A második negyedéves eladási adatok alapján a Nokia a mobiltelefon piac mintegy 34,6 százalékát uralja, ami negyedéves szinten közel 41 millió eladott mobil készüléket jelent. Őrzi második helyét az amerikai Motorola, még pedig 13,4 százalékos piacrésszel, a harmadik, negyedik, illetve ötödik helyen pedig rendre a dél-korai Samsung (10,1%), a német Siemens (6,8%), illetve a japán-svéd Sony Ericsson (5,7%) tanyázik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés