Connect with us

technokrata

e-Doktorok ingyen a HáziPatika.com jóvoltából

Kütyük

e-Doktorok ingyen a HáziPatika.com jóvoltából

Hazánkban a HáziPatika.com jóvoltából egyedülálló kezdeményezés indult „Orvosok a hálón” címmel.

Az internetes oldal lehetőséget biztosít minden orvos számára saját bemutatkozó weboldal létrehozására, a betegek pedig szabadon tájékozódhatnak az Interneten és válogathatnak a lakhelyükhöz közel eső, vagy épp a betegségüknek megfelelő szakorvosok között. A szolgáltatás mindkét fél, azaz az orvosok és a betegek részére is ingyenes, az Elender pedig egy éves ingyen Internet-hozzáférést biztosít az első háromezer feliratkozó orvos részére.

A HáziPatikai.com és a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az oldalon lévő összes orvos és az újonnan feliratkozók esetében is ellenőrzi, hogy rendelkeznek-e az orvosi tevékenységhez szükséges MOK tagsággal. Az oldal látogatói így leinformált hálózatban kereshetnek a szakemberek között név, szakterület vagy földrajzi elhelyezkedés szerint.

Az orvosok számára a program különlegességét az adja, hogy minimális számítástechnikai tudással megszerkeszthetik „virtuális rendelőjüket” az Interneten keresztül. Az eDoktoroknak lehetőségük van továbbá arra is, hogy fotókat tegyenek fel az Internetre tevékenységükről, szakrendelőjükről valamint tudományos publikációikat is az érdeklődő betegek rendelkezésére bocsáthatják. A program értékét növeli, hogy az orvos oldala automatikusan megjelenik a HáziPatika.com orvoskereső rovatában, ami segíti a beteget abban, hogy minél előbb rátaláljon a neki megfelelő szakorvosra.

A szakember oldalán a betegek nemcsak a rendelési címet és telefonszámot találják meg, de lehetőségük nyílik arra is, hogy kéréseiket e-mailben tegyék fel a kiválasztott orvosnak. A betegeknek ezen túlmenően lehetőségük van az orvos szakmai életútjába és különleges szolgáltatásaiba való betekintésre is. Amint azt Kocsis Gábor az „Orvosok a hálón” program vezetője elmondta, a beteg és orvos közötti virtuális kommunikáció hazánkban még újdonságnak számít. Szeretnék azonban elérni, hogy ezzel a módszerrel megkönnyítsék a betegek szabad orvosválasztását, valamint az újszerű és ingyenes megoldás segítségével lehetővé kívánják tenni, hogy a szolgáltatással beteg és orvos a lehető leggyorsabban és legolcsóbban találják meg egymást.”

Egészség és Internet

Az Internet használók száma 2002-ben világszerte elérte a 600 milliót, 2004-re pedig várhatóan 900 millióra nő. Az Egyesült Államokban a lakosság több mint fele, a Skandináv országokban pedig 60 százaléka rendelkezik Internet-hozzáféréssel. Egy tavalyi felmérés kimutatta, hogy Kanadában az Internet-hozzáféréssel rendelkezők kétharmada keresett egészségügyi tartalmat a Világhálón, és az egészségügy volt az Interneten leggyakrabban keresett téma. Amerikában naponta átlag 6 millió ember kapcsolódik az Internetre csak azért, hogy egészségügyi információkhoz jusson. A nemek szerinti megoszlás azt mutatja, hogy a nők kíváncsisága a nagyobb, hiszen ők 72%-ban, míg a férfiak 51%-a kapcsolódott a Világhálóra egészséggel kapcsolatos témákat keresni.

„Jelenlegi ismereteink szerint a magyar orvostársadalom az átlagosnál nagyobb mértékben rendelkezik Internet-hozzáféréssel.” – mondja Kocsis Gábor, a Házipatika.com Kft. ügyvezető igazgatója – „Az átlagosnál nagyobb arányú hozzáférés mellett azonban igen alacsony a használati gyakoriság, így jelentős növekedésre számíthatunk az elkövetkező néhány évben. Szolgáltatásunkkal pontosan ezt a növekvő igényt és mindemellett az orvos-beteg kommunikáció újszerű, költséghatékony módszerét kívánjuk megvalósítani.” – teszi hozzá a szakember.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle