Connect with us

technokrata

Órákig elérhetetlen volt több mint 30 ezer website

Kütyük

Órákig elérhetetlen volt több mint 30 ezer website

Egy szoftverhiba miatt a Network Solutions által hostolt, 30 ezernél is több website órákra elérhetetlenné vált.

A cég domainnév szolgáltatását érintette az a szoftverhiba, ami miatt jelentős időre lebénult az Internet ezen része. A cég szóvivője szerint egy file, ami tartalmazta a webcím kérelmek vezérléséhez szükséges információkat, megsérült – ez pedig a cég által karban tartott összes domain szolgáltatást érintette. Nem esett viszont áldozatul ennek a hibának a globális domain name system (DNS) cégnél működtetett része.

A leállás – melyet körülbelül három óra alatt sikerült a Networks Solutions alkalmazottainak elhárítania – ismét felvetette az Internet infrastruktúrájával szembeni aggályokat. Ugyan a DNS-be beépített biztonsági elemek és a nagyfokú megosztottság miatt közel lehetetlen egy olyan támadás végrehajtása, ami az összes internetes webcímet elérhetetlenné tenné, részeiben azonban sebezhető a rendszer.

Erre nagyon jó példával szolgált a tavaly október 21-i – az Internet fekete napjának titulált – eseménysorozat, melynek eredményeként a 13, Egyesült Államokban található rootszerver közül kilencet sikerült kifektetniük a támadóknak. November elejére már bizakodóan nyilatkozott a VeriSign szóvivője, hogy felkészültek a jövőbeni, hasonló támadásokra – a hónap végén mégis áldozatul esett egy másik szolgáltató az ismételt támadásnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle