Connect with us

technokrata

Magyarország és az Internet – a közeljövő tervei

Kütyük

Magyarország és az Internet – a közeljövő tervei

Tovább bővülő elektronikus ügyintézés, Internet az óvodásoknak, digitális középiskola – szemelvények a jövőből.

Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára elmondta, hogy az év végéig az ország összes okmányirodájában legalább 19 féle ügy lesz elintézhető az Internet által. ˝A kormányzati ciklus végéig az okmányirodai adminisztráció döntő többségét elektronizálni kívánjuk˝ – tette hozzá Csepeli, aki egyben kiemelte, hogy az elektronikus kereskedelem nem a szükséges mértékben fejlődik. Ennek okaként a bizalmatlanságot nevezte meg legfontosabb okként.

Az államtitkár közölte, hogy az ország 500, leginkább hátrányos helyzetű településének óvodáiba még az idén eljuttatják azt az úgynevezett okos kölyök elnevezésű eszközt, amellyel játékos formában készülhetnek fel a kisgyerekek az Internet használatára. Csepeli jövendölése szerint 2006-ig minden óvodát el akarnak látni ilyen “számítógépes kuckóval”.

Szeptember 9-én úgynevezett digitális középiskolát indítanak Miskolcon, az ottani Földes Ferenc Gimnáziummal együttműködve. Csepeli tájékoztatása szerint az iskola 220 felnőtt korú tanulóval kezdi meg működését, ennek azonban sokszorosa volt a jelentkezők száma. A képzés során többségében roma önkormányzati vezetők szerezhetnek majd érettségi bizonyítványt – árulta el az államtitkár.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák