Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zeneletöltési szolgáltatás a Microsofttól

Kütyük

Zeneletöltési szolgáltatás a Microsofttól

Az IT-élet már szinte minden területén megtalálható a Microsoft, ahol profitot sejt. Eddig kivételt képezett ez alól az online zeneletöltés, ám ez a helyzet már nem sokáig áll fenn…

Maga Bill Gates jelentette be, hogy Redmond azon dolgozik, hogyan készíthetne az Apple iTunes zeneboltjához hasonló szolgáltatást. A garázsából a világ legnagyobb cégét létrehozó Gates szerint ennek beindítását nem tekintik pénzgyárnak, sokkal inkább olyan lehetőségnek, amit a felhasználó számára nyújtva fokozható annak komfortérzete.

Tény, hogy a Media Player alapú szolgáltatás sokkal nagyobb rétegeket érintene meg, mint az Apple iTunes-ja, mivel ez utóbbi cég (egyelőre) csak a Mac-es tulajokra korlátozta zeneboltjának használhatóságát. Ugyan beígérték, hogy az év végére PC-ről is igénybe lehet majd venni a szolgáltatást, ám lehet, hogy addigra már késő lesz. Az online és a zenei közösség már azóta sejti a Microsoft ezen lépését, amióta az Apple bejelentette rekord-eredményeit (az első két hónapban 5 millió dal talált gazdára az iTunes révén).

A Microsoft ismét új területre merészkedik be, hiszen eddig jobbára a multimédiás szoftverek előállítására és fejlesztésére szolgált, nem az ezen tartalmakkal való üzleti szolgáltatásokra. Igaz, már jelenleg is több szolgáltatóval (MusicNow, Pressplay) van megállapodása, amelyek elérhetőek a Media Playerből. Elemzők szerint ez most kifejezetten előnyössé válhat Redmond számára, mivel hozzásegítheti terveinek eléréséhez.

Még PC-s vonulatban sem lenne egyedül a Microsoft (fizetős) zeneletöltési lehetősége, hiszen nemrég írtunk róla, hogy például az Amazon is ehhez hasonló szolgáltatást kíván útjára indítani. Gates legfőbb konkurenseinek az AOL-t, a Yahoo-t és a RealNetworks-öt jelölte meg ezen a téren.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés