Connect with us

technokrata

Pápai igehirdetés SMS-ben

Kütyük

Pápai igehirdetés SMS-ben

A pápa üzeneteit lehet olvasni SMS-ben – a szolgáltatás ráadásul egyre népszerűbbé válik, főként a fiatalok körében.

Az Evangéliumból merített pápai gondolatok már az év eleje óta elérhetők az olaszok számára. A A TIM (Telecom Italia Mobile) olasz mobilszolgáltató előfizetői ugyanis január elseje óta igénybe vehetik a keresztény egyház ezen szolgáltatását. Ha kérik, mindennap egy-egy rövid üzenetet kapnak, melyben II. János Pál, azaz a pápa szavai olvashatók különböző beszédeiből.

A Vatikán felmérése szerint nagy népszerűségnek örvend a szolgáltatás, különösen a fiatal korosztály körében vált közkedveltté az Evangélium hirdetésének ez a módja. Igaz, még magyar viszonylatokban sem kerül sokba, hiszen egy napra kivetítve körülbelül 40 forintos áron olvashatók a pápa szavai.

Nemrég a hagyományosan erős katolikus érzülettel rendelkező Írországba (persze ez alól kivételt képeznek az észak Ír területek) is eljutnak már ezen üzenetek a mobiltelefonokra. Az előfizetni kívánó íreknek elegendő a ˝Pope on˝ üzenetet elküldeni egy megadott telefonszámra, hogy minden nap olvashassák a szentatya gondolatait (angolul).

Nemsokára – portugál nyelven – Brazíliában is igénybe vehető lesz a szolgáltatás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle