Connect with us

technokrata

Nem-kérünk-spamet lista az USA-ban

Kütyük

Nem-kérünk-spamet lista az USA-ban

Egy listával megakadályozható a kéretlen levéláradat?

A smapellenes szoftverek eladásával foglalkozó ePrivacy Group új tanulmányában azt állítja, hogy az amerikaiak szinte egyöntetűen kiállnak az úgynevezett do-not-spam lista mellett. A cég 2003 Consumer Spam Study névre keresztelt kutatásában úgy találta, hogy a felhasználók 74 százaléka szeretne egy szövetségi ellenőrzés alatt álló listát, mellyen azok e-mail címei lennének, akik nem kérnek a spamből. Ennél is nagyobb (79%) az aránya azoknak, akik szerint törvényi segítséggel kellene betiltani, de legalábbis korlátozni a spamet.

1090 USA-beli felnőtt megkérdezésével hozták létre azt a tanulmányt, melyben az amerikaiak spamhez való hozzáállását akarták felmérni. Ennek során felkérték az alanyokat, hogy saját szavaival definiálják a spam fogalmát, illetve tegyenek javaslatot a kellemetlenség megszüntetésére. Kiderült, hogy az amerikaiak nagy része nem tartja túl nagyra a jelenlegi antispam technológiákat (például a szűrőket), és jelentős részük nem is alkalmazza a mai lehetőségeket.

További számadatok: a megkérdezettek kerek 70 százaléka (763 ember) állította azt, hogy elfogadna e-maileket olyan cégektől, melyekkel offline kapcsolatot létesített – ám 31 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy a nonprofit szervezetektől érkező kéretlen leveleket minden esetben elutasítaná.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle