Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vodafone: várhatóan csökkenni fog a Nokia mobilok részaránya

Kütyük

Vodafone: várhatóan csökkenni fog a Nokia mobilok részaránya

Cristopher Gent, a brit székhelyű Vodafone leköszönő vezérigazgatója azt nyilatkozta a Kauppalehti című finn üzleti napilapnak, hogy a cége által forgalomba hozott mobiltelefonok között a jövőben előreláthatólag csökkenni fog a Nokia gyártmányú készülékek részaránya.

“Véleményem szerint nagyon valószínűtlen, hogy négy év múlva is negyven százalékos lesz a Nokia telefonok Vodafone-on belüli részesedése. Egyre több nagyon is ígéretes gyártó képviselteti magát ebben a piaci szegmensben, és ezen gyártók a jövőben várhatóan a Nokia kárára fognak terjeszkedni” – mondta Gent.

A világszerte mintegy 120 millió előfizetővel rendelkező Vodafone egyike a világ legnagyobb mobiltelefonos szolgáltató cégeinek, a finn székhelyű Nokia pedig immár jó ideje közismerten a legnagyobb mobiltelefon gyártó. A Nokia egyébként az elmúlt héten számolt be második negyedéves eladási mutatóiról, amikor is fény derült arra, hogy a vállalat piaci részesedése az említett időszakban egy százalékkal növekedett, és immár elérte a 39 százalékot.

Gent az említett interjúban cáfolta azon korábbi híradásokat, melyek szerint a Vodafone-t a második legnagyobb finn mobil operátor, a Radiolinja felvásárlásának ötlete foglalkoztatná, azon információkat viszont megerősítette, melyek szerint cége Franciaországban, Lengyelországban, Romániában, valamint Dél-Afrikában terjeszkedni szeretne.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés