Connect with us

technokrata

Tovább finomított Google-keresés

Kütyük

Tovább finomított Google-keresés

Az internetes keresőmotorjáról híressé vált fejlesztőcég bejelentette, hogy a napi hírek közötti keresést lehetővé tevő Advanced News Search megújult.

A Google hírkereső szolgáltatása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több mint 4500 kiadó hírei között válogassanak – immár akár dátum, régió, vagy bizonyos kifejezések gyakorisága által sorrendbe rendezve. Az Advanced News Search a tavaly ősszel bemutatkozott Google News-t fejleszti tovább.

Mennyire népszerű ez a szolgáltatás? Nos, azok körében, akik a megszokott portáljaik mellett néha más szájíz szerinti információkra is vágynak, mindenképp kedvelt. Ez támasztja alá a Nielsen/Netratings piackutató cég felmérése is, amely szerint júniusban a Google csak ezen szolgáltatását 2,5 millió egyéni látogató vette igénybe.

Ugyan a Google-gigász hírkeresőjének fejlesztésével biztosan további internetezőket szerez majd magának, vannak versenytársai – még nála nagyobbak is. Az AltaVista például a Google-fejlesztést követően maga is frissítette hasonló szolgáltatását, így már itt is lehet a hírek között többféle szempont szerinti csoportosítást végezni. A NewsNow pedig piacvezetőnek is tekinthető, ha a felhasznált hírforrások számát nézzük: több mint 10 ezer kiadó munkáját monitorozza rendszeresen a portál, szemben a Google 4500-as értékével.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle