Connect with us

technokrata

Ponthatárok a Pannon GSM segítségével

Kütyük

Ponthatárok a Pannon GSM segítségével

Idén harmadik alkalommal értesülnek jelentkezők százezrei a Pannon GSM segítségével arról, hogy felvételt nyertek-e az általuk választott felsőoktatási intézménybe.

Július utolsó hetében mintegy 600 ezer SMS indul útjára, hogy a napilapokat két nappal megelőzve felfedje a nagy titkot: a főiskolai és egyetemi szakok idei ponthatárait.

Július 22-én éjszaka körülbelül 137 ezer fiatal bűvöli majd mobiltelefonját, hogy az kedvező hírt hozzon számukra. A közel 160 ezer jelentkezőből ennyien tüntették fel telefonszámukat a felvételi lapok benyújtásakor, amivel automatikusan regisztrálták magukat a felvételi eredmények SMS-ben történő kiértesítésére.

A Pannon GSM megoldásán keresztül március vége óta rendszeresen zajlik a jelentkezők tájékoztatása arról, hogy hogyan teljesítettek a felvételi folyamat egyes fázisaiban.

Június 21-én 137 ezren kapnak két-két SMS-t, amelyekből megtudhatják az általuk választott intézmények szakjain tett felvételi vizsgájuk végeredményét, majd másnap éjjel, a ˝vonalhúzást˝ követően ugyanennyi üzenet indul útjára az egyes főiskolák és egyetemek szakjainak felvételi ponthatárával. Lesznek persze néhányan, akiknek egész éjjel csipogni fog a mobilja: statisztikák szerint 348-an legalább tíz helyre adták be jelentkezési lapjukat, a csúcstartó az ország különböző iskoláinak 33 szakára pályázott. Ők csak remélhetik, hogy augusztusban nem kapnak újabb SMS-t – akkor azokat is értesítik majd, akik egyetlen helyre sem nyertek felvételt.

A szöveges üzenetekben az ˝ELTE˝, illetve a ˝közgazdasági˝ szavak szerepelnek majd a leggyakrabban. Idén ismét a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemre jelentkeztek a legtöbben – szám szerint 17.723-an -, míg a legtöbb felvételizőt a közgazdaságtan érdekelte: közel ötezren választottak ilyen irányú képzést. A tízes listán szerepel még a jogász és gazdálkodási szak, az informatika és az idegenforgalom, a kommunikáció, valamint a tavalyihoz képest jóval népszerűbb ˝klasszikus˝ bölcsész és nyelvi szakok: az angol, a pszichológia, a magyar és a történelem. Az ezen szakok valamelyikére jelentkezett mintegy 30 ezer diák különösen izgatottan várhatja a Pannon GSM szöveges üzenetét, hiszen átlagosan kétszeres túljelentkezéssel kell számolniuk.

Az irdatlan SMS-tömeget a tartalomszolgáltató alkalmazások számára kifejlesztett, nagy mennyiségű szöveges üzenet személyre szabott továbbítására alkalmas Pannon Futár szolgáltatás kézbesíti.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle