Connect with us

technokrata

Internet: Kína már majdnem beérte az USA-t

Kütyük

Internet: Kína már majdnem beérte az USA-t

A világon a legtöbb internetező Kínában van – az USA-t követően. Magyarország lakosságánál majdnem hétszer több kínai lóg a Világhálón.

A China Internet Network Information Center (CNNIC) a hét elején tette közé adatait, eszerint a január óta eltelt időszakot nézve közel 9 milliónyival, 68 millió főre gyarapodott a távol-keleti ország internetezőinek száma. A rizs hazájában fél év alatt majdnem egy teljes magyarországnyi emberrel több használja a Világhálót. Ezzel összhangban az egy hét alatt internetezésre fordított idő is emelkedett: az év elején még csak 9,8 órát használta egy átlag kínai a világot összekötő globális hálózatot, ez napjainkra 13 órára növekedett.

Kínai dotcom?

A tavalyi év során kedvezően alakult a részvénypiaci jegyzése azoknak a cégeknek, amelyek az Internet-piac növekedésére tettek; a befektetők ugyanis nem hisznek egy újabb internetes válság kialakulásában. A népszerű webportálok árbevétele is növekszik, igaz – a nemzetközi tendenciákkal ellentétben -, jövedelmük jelentős része származik a szövegek mobiltelefonra történő továbbításából, és online játékokból.

A CNNIC felmérése szerint az internetezők 7,8 százaléka használta a Világhálót szövegküldésre, 18 százalék pedig játszott a Hálózat révén. Az átlagos kínai internetező nem sokban különbözik külföldi társaitól: 39 százalékuk a 18-24 éves korosztályból kerül ki, 40 százalék nő és 60 százalékuk egyedülálló fiatal.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle