Connect with us

technokrata

Újgenerációs mobil LCD kontroller a Seiko Epsontól

Kütyük

Újgenerációs mobil LCD kontroller a Seiko Epsontól

A Seiko Epson bejelentette, hogy kifejlesztett egy olyan újgenerációs, 65 ezer színárnyalatos STN folyadékkristályos kijelzőkhöz szánt vezérlőáramkört, mely minden korábbinál alacsonyabb fogyasztással rendelkezik.

Az S1D15G17 típusjelzésű mikroprocesszort a gyártó elsősorban az európai mobiltelefonos piacra szánja, próbagyártását, illetve partnercégekhez történő leszállítását pedig nemrégiben már meg is kezdte.

A Seiko Epson munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az újgenerációs mobiltelefon chip 0,25 mikronos gyártási technológiák segítségével készül, ami a korábbiaknál alacsonyabb teljesítményfelvételt, illetve hőtermelést eredményez, áttételesen pedig hosszabb mobil rendelkezésre állási időt. Említésre méltó, hogy az S1D15G17 egyetlen tokozáson belül tartalmazza a processzormagot, a megfelelő méretű memóriát, valamint az egyéb kiegészítő áramköröket. A Seiko Epson újdonsága maximum 132×132 pixeles felbontású folyadékkristályos kijelzők kezelésére képes.

A japán vállalat a tervek szerint idén szeptemberben kezdi meg az S1D15G7 tömeggyártását. A vadonatúj LCD kontrollerből havonta eleinte 300 ezer darabot, később pedig mintegy kétmillió darabot fognak előállítani. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a mikroprocesszorral pontosan mely gyártmányú, illetve típusú mobiltelefonok esetében találkozhatunk majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle