Connect with us

Hirdetés

technokrata

Agresszív amerikai álláspont: börtönbe a file-cserélőket!

Kütyük

Agresszív amerikai álláspont: börtönbe a file-cserélőket!

Akár 5 év börtönbüntetés is várhat a file-okat illegálisan cserélőkre, ha törvényszintre emelkedik az USA-ban kidolgozás alatt álló tervezet.

Már egy, engedély nélkül megosztott állományért is börtönnel büntetne az a törvénytervezet, amit az amerikai politikusok demokrata vonala szeretne alkalmazásban látni. Eszerint 5 év szabadságvesztés és maximálisan 250 ezer dollár pénzbírság lenne kiszabható a bűnösökre.

A demokrata John Conyers által megalkotott Author, Consumer, and Computer Owner Protection and Security Act (ACCOPS) jelenti az eddigi legkeményebb fellépést a peer to peer hálózatokat használók számára. Ha elfogadják a tervezetet, akkor a vád számára többé nem kell bebizonyítani, hogy az illegálisan megosztott állományt mások is letöltötték – pusztán az engedély nélküli megosztás tényéért ki lehet majd szabni büntetést. Így előfordulhat, hogy súlyos testi sértésért, gyilkossági kísérletért kisebb büntetést kaphat egy amerikai, mint engedély nélküli zenecseréért. A polgárok szabadságjogaiért küzdő szervezetek természetesen élesen tiltakoznak a törvénytervezet elfogadása ellen.

Ezek után persze ne csodálkozzék senki, ha rohamos léptékben fog elszaporodni a névtelenséget és azonosíthatatlanságot kínáló megoldások tömkelege a file-cserélő hálózatok, szoftverek körében. A történelem tanulsága ugyanis, hogy a fejlődés maximum késleltethető valamely csoportok által, ám meg nem állítható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés