Connect with us

Napozzunk UV fényérzékelős mobilokkal!

Kütyük

Napozzunk UV fényérzékelős mobilokkal!

Egy japán elektronikai gyártó, a Macnica a napokban Tokióban megrendezett ESEC (Embedded Systems Expo & Conference) szakkiállítás és konferencia keretein belül mutatta be legfrissebb újdonságát, mely nem más, mint egy mobiltelefonokba szerelhető UV fényérzékelő.

Egy japán elektronikai gyártó, a Macnica a napokban Tokióban megrendezett ESEC (Embedded Systems Expo & Conference) szakkiállítás és konferencia keretein belül mutatta be legfrissebb újdonságát, mely nem más, mint egy mobiltelefonokba szerelhető UV fényérzékelő. A speciális szenzor nem nagyobb egy rizsszemnél, és tudni lehet róla, hogy az egyik nagyobb mobiltelefon gyártó vállalat rendelte meg a kifejlesztését. Ezen vállalatot a Macnica egyelőre nem kívánta néven nevezni, és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy az első UV érzékelős mobil készülékek mikor kerülnek majd forgalomba.

Egyes szakértők úgy vélekednek, hogy az UV fényérzékelőkkel felvértezett mobiltelefonokban igen is nagy fantázia van, ugyanis manapság egyre nagyobb gondot okoz a káros UV sugárzás, mely közismerten bőrrákot okozhat, vagyis tulajdonképpen logikus lépésnek bizonyul a mobiltelefonok UV szenzorokkal történő ellátása. Ezen újfajta készülékek segítségével a napfürdőzők lényegében bármikor megmérhetik az UV sugárzás mértékét, és ennek megfelelően folytathatják, illetve szakíthatják meg napozásukat.

A Macnica által most bemutatott fényérzékelő a 270-410 nanométeres hullámhossz tartományban működik, tehát mind az UV-A, mind az UV-B sugarakat képes érzékelni. A szenzor a látható fényre nem érzékeny, tehát arra például nem lehet használni, hogy a mobiltelefonok integrált kamerája sötétedéskor automatikusan éjszakai üzemmódba váltson.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom