Connect with us

technokrata

Moszkvában ideiglenesen kikapcsolták a GSM biztonsági rendszereket

Kütyük

Moszkvában ideiglenesen kikapcsolták a GSM biztonsági rendszereket

Az orosz elhárítás elrendelte, hogy a mobiltelefonos operátorok a héten huszonnégy órára kapcsolják ki a moszkvai GSM rendszerek hanghívási biztonsági megoldásait, ugyanis a hatóságok többek közt az ily módon védtelenné vált mobil hívások lehallgatásával is fel kívánják venni a harcot a bűnözők, illetve a bűnszervezetek ellen.

A GSM biztonsági rendszerek inaktiválását követően a rendőrség, illetve a különböző állami szervezetek munkatársai számára rendkívül egyszerűvé válik a hívások lehallgatása, igaz ennek köszönhetően lényegében bárki képes lehet lehallgatni hívásokat, amennyiben rendelkezik egy arra megfelelő vevőkészülékkel.

Az orosz mobiltelefonos szolgáltató cégek rövid szöveges üzenetben értesítették előfizetőiket, hogy az adott időszakban indított hívásaik biztonságáért nem vállalnak felelősséget, ezenkívül pedig akár arra is sor kerülhet, hogy hívásaik váratlanul megszakadnak. Egyes mobilkészülékeken ezenkívül egy olyan kis ikon is megjelent, mely tudatta az előfizetőkkel, hogy hívásaik biztonságáért az adott pillanatban lényegében semmi sem felel.

A GSM rejtjelező rendszerek ideiglenes kikapcsolására felszólító határozat az érvényben lévő törvényeknek megfelelően született, és arra hivatott, hogy elősegítse a bűnözés visszaszorítását – nyilatkozta az egyik orosz mobil operátor szóvivője, majd hozzátette, hogy a hatóságokat elsősorban egy közelmúltbéli öngyilkos terrorcselekmény késztette a határozat meghozatalára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák