Connect with us

Hirdetés

technokrata

A szélessávú Internet-hozzáférések aránya magasabb nálunk, mint az EU-ban

Kütyük

A szélessávú Internet-hozzáférések aránya magasabb nálunk, mint az EU-ban

Kovács Kálmán, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vezetője elmondta, hogy 2004-ben a határon túli magyar fiataloknak is rendeznek eMagyarország táborokat; ezen felül beszámolt a magyar internetezés fejlődéséről is.

Kovács elmondta: már megállapodtak az erdélyi és a vajdasági magyar szervezetekkel a tábor 2004-es rendezéséről. A tárca vezetője reményének adott hangot, amikor közölte, hogy talán a napokban megszülethet a megegyezés a felvidéki és a kárpátaljai táborokról is. Idén egyébként első alkalommal mind a hat régióban rendeznek eMagyarország táborokat, amelyek munkájában a középiskolás korosztály, az informatikára legfogékonyabb 14-18 év közötti generáció vesz részt.

A miniszter az esélyteremtés fontos eszközének nevezte az eMagyarország program megvalósulását, amely ˝az információs technológiák társadalmasítását˝ jelenti. Emellett azt is elmondta, hogy az eMagyarország programra összesen csaknem 3 milliárd forintot fordítanak – amiben benne szerepel a kisposta-program is; Kovács szerint az év végére befejeződnek a tárgyalások a Magyar Postával és az önkormányzatokkal, így mintegy 400 volt kisposta adhat majd otthont az adott település információs pontjának.

Kovács közölte azt is, hogy hamarosan megjelennek a pályázatok az eMagyarország posta pont, az eMagyarország közösségi pont és az eMagyarorzság utcai információs pont létesítésére. A miniszter emlékeztetett arra is, hogy a programnak köszönhetőe az Európai Unióhoz való csatlakozásunk időpontjára, azaz 2004. május 1-re az országban 2.400 közösségi ingyenes Internet-hozzáférési helyet alakítanak ki.

Kovács fontosnak tartotta azt is kihangsúlyozni, hogy 2002 és 2003 márciusa között 41 százalékkal nőtt az Internet-előfizetők száma Magyarországon. Az ráadásul különösen jelentős, hogy az EU-átlagnál is magasabb – 27 százalék – a széles sávú Internet-hozzáférés aránya hazánkban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés