Connect with us

Hirdetés

technokrata

A CDMA2000 uralja a 3G mobil piacot

Kütyük

A CDMA2000 uralja a 3G mobil piacot

A CDG (CDMA Development Group) a napokban nyilvánosságra hozott egy jelentést, melyből kiderül, hogy a CDMA2000 technológián alapuló mobiltelefonos előfizetések száma idén májusban globálisan meghaladta az 50 milliót, amiben óriási szerepe volt annak, hogy a CDMA ipar mindent megtesz a harmadik generációs mobil szolgáltatások széles körben történő elterjesztéséért.

A CDG munkatársai által készített jelentés szerint kétség sem férhet ahhoz, hogy manapság a CDMA2000 technológia uralja a harmadik generációs mobiltelefonos piacot. Jelen pillanatban a világ különböző régióiban 29 országban mintegy 53 kereskedelmi CDMA2000 rendszer működik, és amennyiben minden jól megy, az idei esztendő második felében ezen rendszerek száma további tizenhéttel fog növekedni. Érdekesség, hogy a CDMA2000 előfizetők száma egyedül a 2003-as év első öt hónapjában több mint 18 millióval növekedett, és az előrejelzések azt mutatják, hogy a növekedés üteme a jövőben is változatlan marad.

Az utóbbi időkben számos TDMA mobil operátor váltott át a CDMA2000 technológiák alkalmazására, ezen technológia ugyanis mintegy négyszer nagyobb kapacitást és jelentősen nagyobb adatátviteli sebességet biztosít, mint a TDMA. Konkrét példákat tekintve, az elmúlt három hónapban a BellSouth Colombia, a BellSouth Guatemala, illetve az Egyesült Államokbeli Midwest Wireless is átváltott TDMA-ról CDMA2000-re.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés