Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hangszóróként is funkcionáló új mobil kijelzők

Kütyük

Hangszóróként is funkcionáló új mobil kijelzők

A közelmúltban sokat lehetett hallani olyan újgenerációs kijelző technológiákról, melyek révén az LCD-ket hangszóró jellegű szolgáltatásokkal lehet felvértezni. A fejlesztések az azóta eltelt időkben természetesen tovább folytatódtak, ennek eredményeképp pedig egy bizonyos Authentic nevezetű cég bejelentette, hogy immár a mobiltelefonok, kéziszámítógépek, illetve hordozható játékgépek esetében alkalmazott parányi kijelzők hangszóróként történő használata is megoldható.

Ezzel párhuzamosan pedig az egyik legnagyobb japán elektronikai vállalat, az NEC egy hangszórós LCD-vel felvértezett újgenerációs hordozható számítógépről rántotta le a leplet, tehát elmondható, hogy ebben az új piaci szegmensben is zajlik az élet.

Az NXT-féle SoundVu technológiát licenszelő Authentic a napokban konkrétan egy mobiltelefonokba, illetve egy kéziszámítógépekbe szánt, többek közt hangszóróként is használható folyadékkristályos kijelzőt mutatott be. Mindkét újdonság esetében egy piezoelektromos elven működő úgynevezett DMA (Distributed Mode Actuator) felel a hangkeltésért. Az Authentic munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a SoundVu technológia révén manapság már semmilyen gondot nem jelent parányi LCD hangszórók előállítása, vagyis várhatóan már nem kell sokat várnunk az első olyan 2,5G, illetve 3G mobiltelefonok piaci debütálására, melyek ilyen újszerű megoldásokkal lesznek ellátva.

A SoundVu megoldásra épülő újfajta mobiltelefonok esetében a hagyományos hangszórókat lényegében teljesen el lehet felejteni, a fejlesztők pedig külön felhívják a figyelmet arra, hogy az új technológia révén jelentősen jobb hangminőség érhető el, mint az eddig használt hangszórók segítségével.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés