Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan már repülés közben is mobilozhatunk?

Kütyük

Hamarosan már repülés közben is mobilozhatunk?

Egy bizonyos AirCell nevezetű cég bejelentette, hogy az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala elfogadta azt a szabadalmi kérelmet, mely egy a repülőgépek levegőben tartózkodása alatti mobiltelefonálást lehetővé tevő új telekommunikációs technológiával kapcsolatos.

Ismeretes, hogy repülőgépeken mind a mai napig legfeljebb csak felszállás előtt, illetve az után lehet használni mobiltelefonokat, az AirCell-féle új technológia azonban elmondások szerint olyannyira ígéretesnek bizonyul, hogy hamarosan el lehet felejteni a mobiltelefon használat repülés közbeni tiltását.

Ken Jochim, az AirCell fejlesztési részlegének az alelnöke elmondta, hogy bár korábban is voltak hasonló megoldások, eddig egyetlen cégnek sem sikerült olyan egyszerű, olcsó, flexibilis és tökéletesen megbízható repülőgépes mobiltelefonos rendszert kifejlesztenie, mint amilyen a most levédetett újdonság. Az általunk kifejlesztett új rendszer nemcsak olcsó és könnyen üzembe helyezhető, hanem ráadásul még roppant kis méretű és könnyű is – nyilatkozta Jochim.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az AirCell-féle megoldásoknak köszönhetően mikortól lehet majd a repülőgépeken mobiltelefonálni, ugyanis a szabadalmaztatási procedúra végeztével még számos bevizsgálási és biztonságtechnikai feladat vár a cégre. Az AirCell egyébként az üggyel kapcsolatban már fel is vette a kapcsolatot az FCC-vel (Federal Communications Commission), valamint az FAA-val (Federal Aviation Administration), így az első tesztek hamarosan meg is kezdődhetnek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés