Connect with us

technokrata

Észak-keleti Napló lapcsoport – online formában is

Kütyük

Észak-keleti Napló lapcsoport – online formában is

Digitális formában is megjelenik az Észak-keleti Napló lapcsoport négy, regionális napilapja.

A Hajdú-Bihari Napló, a Kelet-Magyarország, az Észak-Magyarország és a Déli Hírlap című napilapok “újságformátumban” is elérhetőek és lapozgathatóak az Interneten – mondta el Szabó Miklós, a napilapokat kiadó cég ügyvezetője. Ennek révén a négy lap olvasása a határon túl élő magyarok számára is valósággá vált.

Az Inform Média igazgatója Magyarországon újdonságnak tartja azt, ahogyan a négy napilap megtalálható a Világhálón; az újságoknak eddig is volt internetes megjelenésük, de nem a nyomtatott napilapok formátuma szerinti. Szabó Miklós közölte: nem tartanak attól, hogy ezzel a megjelenéssel csökken majd a nyomtatott lapok előfizetőinek száma. Azt viszont nem tartja kizártnak, hogy egy idő után a lapcsoport tulajdonosa döntsön majd arról, hogy a weblapokra is bevezessen-e valamilyen előfizetési módszert.

A fejlesztést a kiadó saját erejéből finanszírozta. A digitális megjelenéshez a New York Times által is használt Olive Software licencjogait vásárolták meg hosszú távra. Ennek pontos ára nem ismert, mindössze csak annyi, hogy milliós nagyságrendű értéket jelent.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle