Connect with us

technokrata

A világ első digitális TV kompatibilis mobiltelefonja

Kütyük

A világ első digitális TV kompatibilis mobiltelefonja

Az egyik legnagyobb japán elektronikai nagyvállalat, az NEC bemutatott egy olyan mobiltelefon prototípust, mely a világon elsőként képes a digitális televíziós adások vételére.

A cég munkatársai elmondták, hogy a már működőképes, azonban még kisebb-nagyobb fejlesztésekre szoruló készülék újdonság végleges változata előreláthatólag valamikor 2005-ben fog megjelenni a kereskedelmi forgalomban. A jelenlegi prototípus egyébként még nem képes a televíziós műsorok rögzítésére, azonban a fejlesztők ígéretet tettek arra, hogy a kereskedelmi verzió már ilyen szolgáltatással is fel lesz vértezve.

Japánban idén decemberben indulnak az első földi sugárzású digitális televíziós adások, első körben a szigetország három nagyvárosában, később pedig szerte az országban. A mobiltelefonok segítségével nézhető digitális televíziós szolgáltatások beindítására egyelőre még Japánban is hosszabb ideig kell várni, mindenesetre több mint valószínű, hogy 2005-ben, tehát az új NEC készülék debütálásával párhuzamosan ezen szolgáltatások is be fognak indulni.

Az NEC képviselői elárulták, hogy a vadonatúj mobiltelefon tulajdonosainak arra is lehetőségük fog nyílni, hogy a digitális televíziós reklámműsorokban szereplő termékeket közvetlenül, mindössze néhány gombnyomás segítségével vásárolják meg. A digitális televíziós szolgáltatások igénybevételére alkalmas NEC újdonság egyébként várhatóan 50-60 dollárral lesz drágább a hagyományosnak mondható NEC készülékeknél.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle