Connect with us

technokrata

2008-tól minden második mobil kompatibilis kell legyen a hallókészülékekkel

Kütyük

2008-tól minden második mobil kompatibilis kell legyen a hallókészülékekkel

2008 elejétől az Egyesült Államokban forgalomba hozott mobiltelefonok legalább felének kompatibilisnek kell lenniük a különböző hallókészülékekkel – olvasható az FCC (Federal Communications Commission) legfrissebb határozatában.

Az Egyesült Államokban minden tizedik ember rendelkezik valamilyen szintű halláskárosodással, és mintegy hatmillióra tehető azon személyek száma, akik hallásjavító készülékeket használnak. Számukra jelenleg nem kis gondot okoz a mobiltelefonálás, ugyanis a két elektronikus eszköz interferál egymással.

Mostani határozatában az FCC többek közt elrendelte, hogy az Egyesült Államokban két éven belül minden mobiltelefon gyártó cégnek, illetve minden mobil operátornak legalább két olyan mobil készüléket kell forgalmaznia, mely kompatibilis a hallókészülékekkel, és nem interferál azokkal. A cikk elején említett ötvenszázalékos előírás ennél később, csak 2008 február 18-án lép majd életbe. Az előírást egyébként a testület egyhangúlag fogadta el.

Kötelességünknek érezzük, hogy elősegítsük a hallássérült személyek mobiltelefonálását – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Kathleen Abernathy, az FCC egyik bizottsági tagja.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák