Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre több a kamerás mobillal elkövetett ˝csínytevés˝

Kütyük

Egyre több a kamerás mobillal elkövetett ˝csínytevés˝

Az integrált digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok a közelmúltban világszerte villámgyors terjedésnek indultak, ezzel párhuzamosan pedig egyre több az olyan “csínytevés”, melyet ilyen eszközök segítségével követnek el.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a kamerás mobilokkal rendelkezők egyre több esetben készítenek titkos felvételeket, például szoknyák alatt, vagy éppen nyilvános illemhelyiségekben, ezenkívül pedig egyre nagyobb gondot jelentenek a könyvesboltokban kamerás mobilok segítségével elkövetett digitális lopások, vagyis amikor az emberek nem vásárolják meg a kiszemelt könyveket, hanem egyszerűen lefényképezik azok oldalait.

“Az új technológiákkal az a baj, hogy a társadalomnak egy bizonyos időre van szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjon hozzájuk, és megtanuljon velük együtt élni. Lényegében teljesen mindegy, hogy milyen új technológiáról beszélünk, a kezdeti időkben mindig akadnak olyan emberek, akik nem tudják, hogyan illik használni ezen új megoldásokat” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Mizuko Ito, a tokiói Keio Egyetem mobiltelefonos kultúrával foglalkozó szakembere.

Az integrált digitális fényképezőgépekkel ellátott mobilokkal elkövetett visszaélések Ázsiában, a technológiailag rendkívül fejlett országokban jelentik a legnagyobb problémát. Japánban, illetve Dél-Koreában manapság már több tízmillió kamerás mobilt használnak az emberek, mely készülékek ára az elmúlt időkben rendkívüli mértékben csökkent. Elemzők szerint egyébként csak idő kérdése, hogy Európa, illetve az Egyesült Államok e tekintetben mikor éri majd utól Ázsiát.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés