Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung elsőként jelenik meg a piacon mobilokba szánt NAND DDR MCP memóriával

Kütyük

A Samsung elsőként jelenik meg a piacon mobilokba szánt NAND DDR MCP memóriával

A Samsung ma bejelentette az iparág első kereskedelmi forgalomban elérhető NAND/DRAM többlapkás (MCP) memória-megoldását, mely egy 256 megabites mobil DDR SDRAM és két 256 megabites NAND flash eszközt tartalmaz.

A megoldás leegyszerűsíti a nagyfelbontású videó- és játék szolgáltatások kis méretben és kis fogyasztással történő megvalósítása során felmerülő tervezési problémákat a harmadik generációs mobilkészülékek tervezésekor.

˝A Samsung többlapkás megoldása új utat nyit a jövő alacsony fogyasztású, helytakarékos, vezető technológiát használó memóriaközpontú megoldásai számára, melyek a vezeték nélküli készülékek piacát célozzák˝ – mondta Ivan Greenberg, a Samsung Semiconductor, Inc. stratégiai marketingért felelős igazgatója. ˝A fejlett memória- és tokozási technológia lehetőséget biztosít a vizuálisan gazdag felhasználói felület kialakítására anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötni a készülék energiafogyasztása vagy helyigénye terén.˝

A SAMSUNG mobil DDR megoldása a mobil környezet speciális igényeinek megfelelően készült. Minden csatlakozás akár 200 megabitnyi adatot továbbíthat másodpercenként, kétszer annyit, mint a mai mobiltelefonokban használt SDRAM megoldások. A 256 megabites mobil DDR SDRAM pedig akár 400 megabájtnyit adatot továbbít másodpercenként. Az ilyen szintű sávszélesség ösztönzi a kiváló minőségű videofilmek megjelenítését és felvételét, az 1,8 voltos feszültség pedig a mobil alkalmazásokban különösen fontos kis fogyasztást támogatja.

Ez a lapkacsomag egyféle kapcsolódást ajánl a DRAM típusától (DDR vagy SDR), a DRAM méretétől, a DRAM adatbusz szélességétől, a NAND méretétől és a NAND adatbusz szélességétől függetlenül. Ennek köszönhetően leegyszerűsödik a készülékek alaplapjának tervezése, hiszen a lapkák számával és elrendezésével kapcsolatos döntési pontok száma csökken. A hatalmas előny az áramkörök tervezési költségének csökkenése.

A két NAND Flash eszköz akár egy órányi videofilm tárolását teszi lehetővé. A NAND a telefon elindításához használt vezérlő- és lapkakészlet firmware-jének használatával optimalizálható, így nincs szükség NOR eszközökre a készülékben. A fogyasztás további csökkentése érdekében a NAND Flash magja és be-/kimenetei teljes egészében 1,8 V feszültségen működnek.

A mobil DDR eszköz Delay Locked Loop (DLL) és feszültségreferencia (Vref) funkciói megszűntek a fogyasztás csökkentése érdekében, mely így jelentősen kisebb a nagy sebességű PC-kben használatos DDR memóriákénál. A belső hőkompenzált önfrissítő áramkör automatikusan beállítja a DRAM önfrissítési idejét a hőmérséklet változásának megfelelően, így meghosszabbítja a telefon készenléti és beszélgetési idejét.

A mobil DDR lapkacsomag megfelel a nemzetközi szabványoknak és a JEDEC szabványok teljes skáláját támogatja, beleértve a ˝deep power down mode˝, ˝programmable driver strength˝ és ˝partial array/self-refresh˝ funkciókat is.

A Samsung 1,8 V 256 Mb mobil SDRAM és 1,8 V 256 Mb DDR SDRAM megoldásokat a főbb telefongyártók február óta tesztelik, és az eredmények szerint a termékek együttműködnek a telefonok alaplapjaival. Az 1,8 V lapkacsomagra épülő memória-megoldásokból már most rendelkezésre állnak mintadarabok.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés