Connect with us

technokrata

49 százalékra nőtt az amerikai mobil penetráció

Kütyük

49 százalékra nőtt az amerikai mobil penetráció

Az elmúlt esztendőben 128,5 millióról 141,8 millióra emelkedett az Egyesült Államokbeli mobiltelefon előfizetők száma, melynek következtében a mobil penetráció némileg meghaladta a 49 százalékot – derül ki egy az FCC (Federal Communications Commission) által a napokban kiadott friss jelentésből.

Mobil penetráció tekintetében az Egyesült Államok jelentősen el van maradva a világ más országaitól, hiszen összehasonlításképp Japánban 60, Olaszországban 88, Tajvanon pedig 107, azaz százhét százalékos penetrációt regisztráltak 2002-ben.

Szakértők szerint az amerikai mobiltelefonos előfizetések száma az említett időszakban elsősorban azért növekedett mintegy 13 millióval, mert mind a mobil készülékek, mind a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások ára csökkent, ily módon pedig növekedett a mobiltelefónia népszerűsége. Az FCC adatai szerint egy amerikai állampolgár a 2002 júniusa és decembere közötti időszakban havonta átlagosan 427 percnyi mobiltelefonos beszélgetést folytatott, ami mintegy 12 százalékos növekedést jelent a megelőző negyedév hasonló időszakához képest. Az amerikai mobil operátorok a tavalyi esztendőben 1-9 százalék közötti mértékben csökkentették szolgáltatásaik árát.

Habár az elmúlt időkben az Egyesült Államokban is növekedett a mobilok segítségével küldhető rövid szöveges üzenetek népszerűsége, 2002-ben az előfizetőknek még mindig csak mintegy 20 százaléka használta mobil kommunikációra az SMS-t.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle