Connect with us

technokrata

Újabb Symbianos tajvani okostelefon érkezése várható

Kütyük

Újabb Symbianos tajvani okostelefon érkezése várható

Különböző források szerint a Quanta Computer lesz a második olyan tajvani mobiltelefon gyártó cég, mely Symbian operációs rendszerrel ellátott okostelefont hoz forgalomba.

A cég munkatársai egyelőre nem kívántak kommentárt fűzni a dologhoz. Ismeretes, hogy jelen pillanatban a BenQ az egyetlen, Symbian licenszjogokkal rendelkező tajvani mobiltelefon gyártó.

A BenQ termékskálájában a P30-as modell épül Symbian operációs rendszerre. A P30 egy nagy tudású, igazi high-end kategóriás mobil készülék, mely elsősorban kiváló képminőséget biztosító TFT (Thin Film Transistor) folyadékkristályos kijelzőjéről, integrált digitális fényképezőgépéről, GPRS kompatibilitásáról, illetve Bluetooth kontrolleréről ismerszik meg. A BenQ P30 Java kompatibilis, és többek közt MP3 lejátszó szoftverrel is fel van vértezve, kereskedelmi forgalomban történő debütálásának időpontja pedig az idei év negyedik negyedéve.

A Symbian operációs rendszert a BenQ-n kívül olyan nagy és neves cégek licenszelik a londoni Symbian cégtől, mint például a Samsung Electronics, a Siemens, a Nokia, a Motorola, vagy a Sony Ericsson, és amennyiben a pletykák igazak, hamarosan a Quanta Computer is be fog állni ezen cégek sorába. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Quanta Computer milyen típusjelzéssel dobja majd piacra első Symbian alapú okostelefonját, mindenesetre egyes források szerint a gyártó az új modellt a Giya termékcsaládba fogja besorolni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek