Connect with us

Hirdetés

technokrata

McDonald´s az Internet szolgálatában

Kütyük

McDonald´s az Internet szolgálatában

Egyre több gyorsétterem kap vezetékmentes Internet-csatlakozásra alkalmas felszerelést; nemrég San Francisco egyes területein levő McDonald´s-ok váltak Világháló-támogatottá.

A kedves vevő csak bekap egy hamburgert, megiszik egy kólát, de mégis hosszú időt tölt a gyorsétteremben. Egyre gyakrabban fordul ez elő az USA McDonald´s gyorséttermeiben, mivel a cég azon fáradozik, hogy vezetékmentes Internet-hozzáféréssel lássa el helységeit. A korábban Manhattan 10 éttermében kísérletképpen beindított szolgáltatás még mindig több kérdést vet fel a cég számára: szükséges-e ez az enni vágyók számára, illetve milyen elosztásban kapja meg az ebből származó bevételt az ISP és a McDonald´s.

Igen, bevételt, mert ez nincs (sincs) ingyen. Két órányi internetezés 5 dollárjába kerül az éttermet felkeresők számára – igaz, bizonyos menükkel kedvezményesen lehet használni a Wi-Fi hozzáférést. Az étteremlánc megállapodott a Wayport szolgáltatóval, így aki már rendelkezik előfizetéssel ennél az ISP-nél, az a szerződése szerint használhatja a McDonald´s által kínált lehetőséget.

Visszatérve San Francisco-ra: a Bay Area körzetbe tartozó gyorséttermek közül több mint 75 kap a napokban vezetékmentes hozzáférést. Ennek révén ugyanis azt remélik, hogy több menüt fognak majd eladni – nem pedig azt, hogy a McDonald´s belép az Internet-szolgáltatás piacára. Ezen erőfeszítéssel egyébként az USA-ból indult étteremlánc megpróbálja beéri az e tekintetben már jócskán előtte járó távol-keleti társait: a japán és a tajvani McDonald´s-ok majdnem mindegyikében ott a fenti lehetőség az enni vágyók előtt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés