Connect with us

Letöltjük – ha tetszik, amit hallottunk, megvesszük

Kütyük

Letöltjük – ha tetszik, amit hallottunk, megvesszük

Röviden a fenti mondattal lehetne jellemezni azt a kutatást, melyet egy brit cég végzett el, az angol online zenehallgatási szokásokat vizsgálva.

A brit Music Programming Ltd piackutató felmérése szerint a kutatásban részt vevők 87 százaléka elment egy zeneboltba, hogy megvegye azt (azokat) az albumo(ka)t, ami(k) tetszett(ek) neki. A cég egy szóvivője elmondta, hogy kutatásaik során úgy találták, a zenék letölthetősége egyfajta ˝kipróbálom, mielőtt megvenném˝ eszközként funkcionál egy jelentős számú embernél.

Az onlie zeneletöltés lehetővé teszi, hogy mintát vegyenek azokból a dalokból, albumokból, amelyek érdeklik az internetezőket – mondta a szóvivő. Ezt követően döntik el, hogy megvegyék-e az adott előadók(k) szerzeményeit. A cég kutatásaira hivatkozva elárulta azt is, hogy a megkérdezettek 75 százaléka azért tölti le a zenéket, mert már hallott róla, de a dal(oka)t még nem hallotta. Kétharmaduk, azaz 66 százalék pedig úgy nyilatkozott, hogy a letöltés segített számukra annak eldöntésében, megvegyék-e a CD-t, vagy sem.

Az USA-beli RIAA-hoz hasonló feladatokat betöltő British Phonographic Industry szóvivője kifejtette a kutatással kapcsolatos véleményét a BBC News Online-nak: szerinte a fenti felmérés csak azért született, hogy megpróbálja azt sugallni: az internetes zeneletöltések növelik az albumeladásokat. A szervezetet képviselő szóvivő szerint azonban ez csak képmutatás, a valóság mást tükröz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom