Connect with us

technokrata

Európában Spanyolországban a legdrágább, Cipruson a legolcsóbb az SMS-ezés

Kütyük

Európában Spanyolországban a legdrágább, Cipruson a legolcsóbb az SMS-ezés

Európában Spanyolországban kell fizetni a legtöbbet egy-egy rövid szöveges üzenet mobiltelefon segítségével történő elküldéséért, SMS küldés szempontjából a második legdrágább európai ország pedig az Egyesült Királyság – derül ki egy a Broad Group kommunikációs tanácsadó iroda által most nyilvánosságra hozott tanulmányból.

A jelentésből ezenkívül többek közt az is kiolvasható, hogy a vén kontinensen Cipruson, Dániában, illetve Norvégiában lehet megúszni a legolcsóbban egy-egy SMS elküldését.

A Broad Group munkatársai elmondták, hogy Spanyolországban, vagy éppen az Egyesült Királyságban adott esetben mintegy négyszer annyit kell fizetni egy rövid szöveges üzenet elküldéséért, mint például Cipruson. Az Egyesült Királyság telekommunikációs szabályozótestületének munkatársai a tanulmány napvilágra kerülését követően elmondták, hogy bár az európai átlaghoz képest ténylegesen drágák a brit SMS-ek, nincs szükség hatósági beavatkozásra, ugyanis a szabad piaci versenyt jelenleg semmi sem veszélyezteti.

Az SMS évek óta az egyik legnépszerűbb mobiltelefonos kommunikációs forma, melynek népszerűsége továbbra is folyamatosan növekszik. Konkrét példát tekintve, az Egyesült Királyságban egy nap átlagosan 55 millió rövid szöveges üzenetet küldenek el a mobilosok, a május hónapban elküldött brit SMS-ek száma pedig meghaladta az 1,7 milliárdot. A szigetországban évente egyébként átlagosan 25 százalékkal növekszik az SMS forgalom.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle