Connect with us

Az extravagáns Siemens SL55-öst július 14-től forgalmazza a Pannon GSM

Kütyük

Az extravagáns Siemens SL55-öst július 14-től forgalmazza a Pannon GSM

Július derekától a Pannon GSM előfizetői is magukénak tudhatják az év talán legkülönlegesebb formatervezésű mobiltelefonját, a Siemens SL55-öst.

A GSM piac egyik legkisebb és legkönnyebb készüléke a divatra fogékony vásárlók ruhatárának kötelező kiegészítője lehet, ugyanakkor a telefont, amelyet a hollywoodi sztárok már keblükre öleltek, tudása is az élvonalba emeli.

Ma, amikor a mobiltelefonok világában már semmi sem tűnik elképzelhetetlennek, üdítően hat egy eredeti formatervezői szemléletről, részletekbe menő átgondoltságról tanúskodó készülék. Az SL55-t egy ritka és rendkívül igényes – elsőként a Siemens által alkalmazott – megoldás: az előlap mögül kicsúsztatható billentyűzet teszi különlegessé. A mobiltörténelem tudói még emlékezhetnek az 1998-as Siemens SL10 modellre, amely forradalmi ˝kétrétegű˝ kialakítása mellett korát messze megelőzve színes kijelzővel, infravörös porttal és akkoriban pihekönnyűnek számító kialakítással csábította a merész újdonságokra fogékony vásárlókat.

A Siemens SL55 minden szempontból méltó követője az előremutató ős szellemiségének. A krómmal keretezett készüléket bűn a zsebbe vagy a táska mélyére rejteni, habár mindössze két gyufásdoboznyi mérete és 79 grammos tömege révén minden más telefonnál kevesebb helyet foglal. Összecsukva a 4096 szín megjelenítésére alkalmas, hét soros kijelző emeli a telefon fényét, a precíz mechanikát elcsúsztatva pedig előbújnak a nyomógombok.

Nem csoda, hogy az év egyik legnagyobb szenzációjának számító mobilnak a filmvilág szupersztárjai sem képesek ellenállni. A Cannes-i filmfesztiválon fél Hollywood Siemens SL55-össel telefonált: az első női Terminátort, Kristanna Lokkent ugyanúgy lenyűgözte, mint filmbéli ellenfelét, Arnold Schwarzeneggert, aki feleségét lepte meg az ékszertelefonnal. A neves tulajdonosok között találjuk még Jerry Springert, Kevin Kostnert, Jean Claude van Damme-ot és Andie McDowellt is – és mivel a készülék háromsávos, a szupersztárok Amerikába visszatérve is élvezhetik annak kiemelkedő képességeit.

A Gfk 2003. áprilisában befejezett kutatása szerint Kelet-Európa több országában, így Magyarországon is piacvezető Siemens újdonsága sokkolóan friss dizájnja mellett ugyanis a fiatalos divattelefonok és a komoly üzleti készülékek szolgáltatásait ötvöző tudással is rendelkezik. 16 MB-os dinamikus memóriáján a számítógéppel szinkronizálható naptárbejegyzések és telefonszámok Java játékokkal és alkalmazásokkal, valamint polifonikus csengőhangokkal osztoznak. A mobil természetesen képes MMS üzenetek küldésére és fogadására, a csatlakoztatható QuickPic kamerával fényképeket is készíthetünk. A telefon szolgáltatásai között szerepel többek között a gyártótól SMS-ben letölthető képernyővédők választéka, a Pannon Mail használatát gyerekjátékká tevő, beépített e-mail kezelőprogram, a hangtárcsázás vagy a kihangosítás. Ez utóbbi lehetőség különösen vonzó az SL55 esetében, hiszen így beszélgetés közben is gyönyörködhetünk az izgalmas, egyedi kialakítású telefonban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom