Connect with us

technokrata

A TI és a Sharp közös kamerás mobil platform fejlesztésébe kezd

Kütyük

A TI és a Sharp közös kamerás mobil platform fejlesztésébe kezd

A Texas Instruments és a Sharp Electronics képviselői bejelentették, hogy a két technológiai nagyvállalat összefog egymással a kamerás mobiltelefonok fejlesztése kapcsán.

A bejelentés kapcsán szó esett arról, hogy az együttműködési szerződés gyümölcseként létrejövő új digitális fényképezőgépes mobil technológiák nem maradnak házon belül, hanem várhatóan még ebben az évben forgalomba fognak kerülni, vagyis ezen technológiai megoldások lényegében bármely mobiltelefon gyártó cég által elérhetők lesznek.

A két cég által közösen kifejleszteni kívánt új kamerás mobil platformról jelen pillanatban annyit lehet tudni, hogy egyrészt a Texas Instruments mobiltelefonos mikrochipjeiből, illetve a Sharp miniatűr digitális fényképezőgép moduljaiból, valamint kiváló minőségű színes folyadékkristályos kijelzőiből fog összeállni. A Texas Instruments szóvivője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az új platform a világ legnépszerűbb mobiltelefonos szabványára, a GSM-re (Global System for Mobile Communications) fog épülni.

Sem a Texas Instruments, sem a Sharp Electronics munkatársai nem kívántak nyilatkozni az együttműködési szerződés anyagi részleteivel kapcsolatban, mint ahogy a mostani bejelentés kapcsán egyelőre arról sem esett szó, hogy az új platformra épülő első integrált digitális fényképezőgépes mobiltelefonok mikor jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle