Connect with us

Hirdetés

technokrata

(Fél)meztelen gyerekek: az iskola mindent kamerára vett

Kütyük

(Fél)meztelen gyerekek: az iskola mindent kamerára vett

Az Egyesült Államokban egy iskola biztonsági kamerákat helyezett el a gyerekek öltözőjében, ám az eltárolt tartalmakhoz kívülről is hozzá lehetett férni.

A biztonságosságra való törekvés néha extrém helyzeteket idéz elő: az USA Tenessee államának egy általános iskoláját bepereltek túlságosan nagy kíváncsisága miatt. Az iskola vezetői ugyanis biztonsági kamerákat szereltettek fel a gyerekek öltözőiben – ám a nagyobb problémát az jelentette, hogy a tartalmakat egy Internetről is hozzáférhető számítógépen tárolták.

Egy diák azonban véletlenül észrevette az egyik kamerát, a dühös szülök pedig azonnal beperelték az iskolát, mondván a gyerekek jogait sérti a fokozott megfigyelés (arról nem érkezett jelentés, miért is volt szükség ekkora biztonságra). A Nashville iskola vezetői így most egy 4,2 millió dolláros kártérítési ügy elébe néznek.

Az AP hírügynökségnek elmondta a sértett gyerekek szüleinek jogi képviselője, hogy tudomásuk szerint a felvételeken 10-14 éves gyermekek is láthatók, különböző mértékben felöltözve. Mivel a képeket merevlemezén tároló számítógép az Internettel is összeköttetésben volt, ezért az iskola vezetőit nem sok reménnyel kecsegteti a várható peres eljárás. A képeket egyébként közel százan nézték meg külső számítógépről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés