Connect with us

technokrata

2007-ben Japánban már közel 70 millió 3G előfizető lesz

Kütyük

2007-ben Japánban már közel 70 millió 3G előfizető lesz

Az IDC piackutató cég egyik legfrissebb, napokban nyilvánosságra hozott jelentéséből kiderül, hogy a technológiailag rendkívül fejlett Japánban 2007-ben már nem kevesebb mint 69 millió harmadik generációs (3G) mobil előfizetőt fognak regisztrálni.

Az IDC előrejelzései szerint négy év múlva megközelítőleg 88,9 millió darab mobiltelefont fognak használni a szigetországban, vagyis a harmadik generációs mobilok piacrésze 2007-re meg fogja haladni a 77 százalékot.

Az IDC szakemberei úgy vélik, hogy a japán mobiltelefonos piacon 2007-ben mintegy 7,865 milliárd jenes forgalmat fognak lebonyolítani, mely forgalomnak megközelítőleg 81,4 százaléka, vagyis mintegy 6,403 milliárd jen származik majd a harmadik generációs szolgáltatásokból. Ismeretes, hogy manapság a mobil operátorok bevételeinek nagy része a hangszolgáltatásokból származtatható, és nem lesz ez másképp a jövőben Japánban sem, viszont mindenképp említésre méltó, hogy 2007-ben a japán szolgáltatók bevételeinek várhatóan már több mint 26 százaléka a különböző adatszolgáltatásokból lesz eredeztethető.

Elemzők elmondása szerint Japánban a második generációs technológiákról a harmadik generációs technológiákra történő áttérés az idei év végén, illetve a jövő év elején jelentős mértékben fel fog gyorsulni. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a harmadik generációs mobil készülékek egyre nagyobb számban vannak jelen a piacon, illetve, hogy egyre nagyobb a 3G szolgáltatások lefedettsége.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle