Connect with us

technokrata

Megjelent az első kínai okostelefon

Kütyük

Megjelent az első kínai okostelefon

Kína második legnagyobb mobiltelefongyártó cége bejelentette, hogy piacra dobta az első olyan kínai okostelefont, melyen a Microsoft féle Smartphone 2002 operációs rendszer teljesít szolgálatot.

A nagy teljesítményű Intel 200MX-Scale mikroprocesszorra épülő újdonság kifejlesztésében a CEC Telecomnak hathatós segítséget nyújtott a tajvani székhelyű MiTAC International.

Az első kínai okostelefont egy a napokban Huizhou-ban megrendezett nemzetközi elektronikai kiállításon tekinthette meg először a nagyközönség. A gyártó munkatársai elmondták, hogy a vadonatúj fejlesztésnek számító mobil készülék iránt roppant nagy volt az érdeklődés, mind az egyszerű látogatók, mind pedig a mobiltelefonos szolgáltatók részéről.

A Microsoft a kezdetekben elég nehezen tudta megvetni a lábát a mobiltelefonok piaci szegmensében, azonban mostanság minden jel arra mutat, hogy a redmondi székhelyű szoftvercég mobil megoldásai iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Microsoft az elmúlt héten jelentette be legújabb mobil operációs rendszerét, a Windows Mobile 2003-at, mely első körben kéziszámítógépekre (Pocket PC) érhető el, később azonban a szoftver mobiltelefonos változata is meg fog jelenni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle