Connect with us

technokrata

Nagy teljesítményű új képfeldolgozó chip kamerás mobilokba

Kütyük

Nagy teljesítményű új képfeldolgozó chip kamerás mobilokba

A Seiko Epson bejelentette, hogy elkészült legújabb mobiltelefonos mikroprocesszora fejlesztési munkálataival.

A keresztségben S1C33L11 nevet, jobban mondva típusjelzést kapott chip 32 bites RISC architektúrával, valamint fejlett képfeldolgozási szolgáltatásokkal rendelkezik, vagyis a gyártó joggal nevezi a chipet high-tech “mobil grafikus motornak”.

Az S1C33L11-es mikrochipet a Seiko Epson elsősorban az integrált digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonok piacán kívánja elterjeszteni, ugyanis értelemszerűen ezen mobil készülékek esetében van leginkább szükség a nagy képfeldolgozási teljesítményre. Az új chip specifikációi lenyűgözőek: az S1C33L11 közvetlen elődjénél mintegy tizenötször gyorsabban képes a JPEG képanyagok feldolgozására, ráadásul teszi mindezt úgy, hogy az elődöknél nyolcvan százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, és hatvan százalékkal kisebb méretű azoknál.

A Seiko Epson munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az új mikrochip révén nem csak gyorsabb működésű, hanem egyben kisebb méretű, alacsonyabb tömegű, roppant alacsony fogyasztású új mobiltelefonokat lehet majd piacra dobni. Az S1C33L11 kereskedelmi forgalmazása várhatóan szeptember közepén fog megkezdődni, egy-egy ilyen chip pedig 1650 jenbe, vagyis mintegy 3.200 forintba fog kerülni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle