Connect with us

technokrata

Folyamatosan növekszik az SMS népszerűsége

Kütyük

Folyamatosan növekszik az SMS népszerűsége

Európában és Ázsiában a mobiltelefonok segítségével küldhető, illetve fogadható rövid szöveges üzenetek rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek, és az SMS-ek szépen lassan az Egyesült Államokot is meghódítják maguknak.

A Strand Consult nevezetű dán piackutató cég legfrissebb adatai szerint a mobil operátorok a tavalyi esztendőben egyedül Nyugat-Európában több mint 15 milliárd dolláros forgalmat bonyolítottak le az SMS szegmensben.

Közismert, hogy az Egyesült Államokban az eddigiekben nem igazán sikerült meggyőzni a mobiltelefon tulajdonosokat az SMS használat előnyeiről, azonban a szolgáltatók erőfeszítései a jelek szerint nem voltak teljesen hiábavalók. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a Cellular Telecommunications & Internet Association közlése szerint, míg 2001 decemberében csak mintegy 253 millió rövid szöveges üzenetet küldtek el egymásnak az amerikaiak, addig 2002 utolsó hónapjában már több mint 1 milliárdot, tehát a növekedés több mint négyszeres.

Szakértők szerint az SMS forgalom növelésének egyik legegyszerűbb módja az, hogy a különböző televíziós műsorok kapcsán SMS-en keresztüli interaktivitást biztosítanak a mobilosoknak. Ez a recept Európában egyszer már bevált, nemrég pedig az Egyesült Államokban is használni kezdték.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek