Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy új eszköz lebuktatja a mobiljaik révén puskázó nebulókat

Kütyük

Egy új eszköz lebuktatja a mobiljaik révén puskázó nebulókat

Az Egyesült Királyság néhány oktatási intézményében olyan high-tech eszközöket helyeztek üzembe, melyek képesek a mobiltelefonok által kibocsátott sugárzás érzékelésére, ily módon pedig kiváló segítséget nyújtanak a tanároknak a mobil készülékeik segítségével csalni, puskázni szándékozó tanulók lefülelésében.

Szakértők szerint a szigetországban egyre nagyobb igény mutatkozik az ilyen és ehhez hasonló rendszerek iránt, ugyanis manapság már a fiatalabb nebulók is nagy tudású, mobil internetezésre, elektronikus levelek küldésére és fogadására, valamint digitális fényképek készítésére is alkalmas mobilokkal rendelkeznek, melyek adott esetben komoly segítséget jelenthetnek egy-egy dolgozat megírásában.

A brit tanárok felhívják a figyelmet arra, hogy a tanulók körében jelenleg az integrált digitális fényképezőgéppel felvértezett mobiltelefonok örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, ugyanis ezen modellekkel a legegyszerűbb puskázni. A fiataloknak tulajdonképpen nincs más dolguk, mint néhány fotót készíteni a füzeteik, illetve könyveik lapjairól, és a digitális puska ily módon azonnal be is kerül a mobiltelefon memóriájába.

Az iskolákon belüli illegális mobiltelefon használat visszaszorítására hivatott speciális elektronikus szkennereket a nemrég zárult oktatási év utolsó dolgozatainak írása közben vetették be először. A különleges szerkezeteket az osztálytermeken belül lényegében bárhová el lehet elhelyezni, legfeljebb csak arra kell vigyázni, hogy a berendezések maximum 12 méteres körzetben képesek érzékelni a mobil készülékek sugárzását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés