Connect with us

technokrata

XDA II: nagy tudású új kommunikátor az O2-től

Kütyük

XDA II: nagy tudású új kommunikátor az O2-től

Az O2 bejelentette, hogy népszerű XDA kommunikátorának utódja, a keresztségben XDA II nevet kapott mobil készülék hamarosan meg fog jelenni a piacon.

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb szolgáltatója várhatóan még ebben az évben meg fogja kezdeni az XDA II forgalmazását, mely elődjénél gyorsabb processzort, nagyobb méretű integrált memóriát, továbbfejlesztett kijelzőt, valamint szélesebb szolgáltatási kört tudhat magáénak.

Tudni lehet, hogy az XDA II a Microsoft által az elmúlt héten bejelentett új mobil operációs rendszer, a Windows Mobile 2003 for Pocket PC egy speciális, mobiltelefonokra szánt verziója köré fog épülni. Az XDA II teljes körű multimédiás üzenetküldési támogatással, valamint Java kompatibilitással fog rendelkezni, ami jelentős előrelépést jelent a jelenleg kapható elsőgenerációs XDA kommunikátorhoz képest. Az XDA II nagy felbontású folyadékkristályos kijelzője immár 65.536 színárnyalat megjelenítésére képes, 0,3 megapixeles felbontású integrált digitális fényképezőgépe segítségével pedig maximum 640×480 pixeles (VGA) fotókat lehet készíteni. Ismeretes, hogy a jelenlegi XDA nem rendelkezik integrált kamerával, kijelzője pedig csak 4096 színárnyalatot képes megjeleníteni.

A háromsávos működésre (GSM 900/1800/1900) képes XDA II 64 MB integrált memóriával van felvértezve, de a készülék memóriája SD/MMC memóriakártyák segítségével tovább bővíthető. A Bluetooth, valamint 802.11b vezeték nélküli hálózati technológiákkal egyaránt kompatibilis újgenerációs kommunikátor ˝lelke˝ egyébként nem más, mint egy 400 MHz-es frekvencián üzemelő Intel PXA255 XScale processzor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle