Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rangos formatervezési díjat kapott a Nokia

Kütyük

Rangos formatervezési díjat kapott a Nokia

Az idén Frank Nuovo és a Nokia Design Team kapta a pirospontot: a ˝Red Dot design díj˝ elnevezésű nemzetközi formatervezési versenyen a Nokia szakembereit választották a 2003. év designer csapatának.

A Nokia 6800 és a Nokia 6200 mobiltelefonok kiváló minőségükért és intelligens formatervezésükért szintén Red Dot díjban részesültek. A díjazott termékeket bemutató kiállítás 2003. július 1-től 28-ig tekinthető meg az esseni Red Dot design-múzeumban.

˝Nagyon büszkék vagyunk, hogy minket választottak az év formatervező csapatának, és nagy örömünkre szolgál, hogy a jelenleg futó termékeink közül két Nokia telefont is Red Dot díjjal jutalmaztak. Mindez alátámasztja a Nokia humánus módon tervezett, az ergonómiát az esztétikummal ötvöző, a forma, a szín és a körvonalak harmóniáját megteremtő, időtálló, klasszikus terméktervezés révén megszületett termékek mellett vállalt elkötelezettségét˝ – magyarázta Frank Nuovo, a Nokia Mobile Phones alelnöke és vezető formatervezője. ˝A Nokia forma a tapasztalt és kimagaslóan tehetséges nemzetközi formatervezők, valamint a mechanikai és elektronikai formatervezés és a marketing területén világszerte dolgozó csapatok együttműködése révén születik meg. Közös cél lebeg a szemünk előtt: olyan egyedülálló design megoldásokat szeretnénk a Nokia számára tervezni, amelyek a kulcsfontosságú technológiák támogatásával egyidejűleg a mobilfelhasználók tetszését is elnyerik.˝

A Design Zentrum Nordhein Westfalen 1955 óta hívja fel a figyelmet a nemzetközi színpadon is kiemelkedő termék-design-ra. 2000-ben a korábban Design Innovations nevet viselő versenyt az új, nemzetközi szinten is jól csengő ˝Red Dot Award termékdesign˝-ra keresztelték. A rendkívül sokszínű ipari termékkel megjelenő gyártók és formatervezők világszerte tizenegy termékcsoportban versenyezhetnek az elismert díjért.

A 2003-as Red Dot terméktervezési versenyre idén csaknem 1500 terméket neveztek be. Közülük csupán 373 kapta meg a világszerte elismert, kiváló minőséget jelző Red Dot díjat, a nyertesek közül pedig 33 terméket választottak ki a legmagasabb szintű design-munkát elismerő ˝Red Dot: best of the best˝ (a legjobbak legjobbja) díjra. Két termék – egyikük a Nokia 6800 – a ˝Red Dot: intelligent design˝ (intelligens formatervezés) elismerésben is részesült.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés