Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ első kereskedelmi EDGE szolgáltatása

Kütyük

A világ első kereskedelmi EDGE szolgáltatása

Az Egyesült Államok egyik vezető mobil operátora, a Cingular Wireless bejelentette, hogy a világon elsőként indított kereskedelmi EDGE szolgáltatást.

A cég nagy adatátviteli sebességet biztosító új EDGE (Enhanced Datarate for Global Evolution) szolgáltatását a kezdetekben csak Indianapolis-ban lehet igénybe venni, azonban ígéret van arra, hogy idővel az ország számos más pontján is elérhető lesz az EDGE technológia.

A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy az EDGE révén lényegében meg lehet közelíteni a harmadik generációs rendszerek által nyújtotta szolgáltatásokat, illetve, hogy ez az új technológia a GSM/GPRS (General Packet Radio Service) rendszereknél átlagosan háromszor nagyobb adatátviteli sebességet biztosít. A Cingular Wireless által biztosított EDGE szolgáltatás maximális adatátviteli sebessége jelenleg mintegy 170 Kb/s-ra tehető, az átlagos sebesség pedig 75-135 Kb/s között mozog.

Mondanom sem kell, hogy az EDGE szolgáltatások igénybevételéhez megfelelő mobiltelefonok szükségeltetnek. Ilyen készülék például a piacvezető Nokia által a közelmúltban bejelentett 6200 típusjelzésű mobiltelefon, mely mind GSM, mind GPRS, mind pedig EDGE hálózatokban használható, és nem utolsó sorban háromsávos működésre képes. A Cingular Wireless a Nokia 6200-t kétéves előfizetői szerződés aláírása esetén 199 dolláros, vagyis mintegy 45 ezer forintos áron bocsátja a vásárlók rendelkezésére.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés