Connect with us

technokrata

Nagy tudású új mobil mikrochip ˝világ telefonokba˝

Kütyük

Nagy tudású új mobil mikrochip ˝világ telefonokba˝

A Sandbridge Technologies egy olyan, széles szolgáltatási körrel rendelkező új mobiltelefonos mikrochipet jelentett be, melyre építkezve a mobilok gyártásával foglalkozó cégek a világ lényegében összes régiójában használható készülékeket fejleszthetnek ki.

A White Plains-i székhelyű vállalat munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a vadonatúj chip első szállítmányait a mobiltelefon gyártók még ebben az évben meg fogják kapni, ezt követően pedig várhatóan 2004 végén jelennek majd meg a piacon az erre az új chipre épülő első “világ telefonok”.

Fejlesztéseink három-öt esztendővel előrébb járnak, mint ahogy azt az emberek gondolják – nyilatkozta Jeffrey Schwartz, a Sandbridge szóvivője, aki elmondta, hogy az újgenerációs mobiltelefonos chip lényegében úgy viselkedik, mint egy kaméleon, hiszen GSM (Global Systems for Mobile Communications) hálózatokban éppúgy használható, mint CDMA (Code Division Multiple Access) hálózatokban.

Ez egy radikálisan új fejlesztésű mobiltelefon mikrochip, mely egy a mobil készülékek piacán eddig jelenlévő rés betömésére hivatott – mondta Schwartz. Tudni lehet, hogy a nagyobb chipgyártó cégek közül az Intel és a Texas Intsruments is foglalkozik a Sandbridge által most bejelentetthez hasonló chip fejlesztésével, azonban ezen fejlesztések várhatóan csak több év múlva hozzák meg első gyümölcseiket. A Sandbridge egyébként egy európai és egy ázsiai mobiltelefon gyártóval már szerződést is kötött az új chip felhasználásával kapcsolatban. Ezen cégeket Schwartz egyelőre nem kívánta megnevezni, azonban különböző források tudni vélik, hogy az említett európai cég nem más, mint a német Siemens.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle